Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Reuma Walk op 9 september: in eigen tempo over de Heuvelrug

Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar voor bijna 2 miljoen Nederlanders is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zij gaan dagelijks de strijd aan met reuma. Daarom wordt vanuit Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug de 9e Reuma Walk georganiseerd in samenwerking met ReumaNederland. Kom op zaterdag 9 september samen in beweging!

wandelaars in een groep in het bos.

Sfeervolle wandeling door bos- en heidegebied

NXT Maarsbergen is dit jaar de nieuwe start en finish locatie van de Reuma Walk; een mooie samenwerking met de leerlingen van deze scholengemeenschap en stichting GreenRace. De Reuma Walk is een uitdagende wandeltocht van 5 kilometer door het prachtige bos- en heidegebied van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een aangenaam en afwisselend landschap om heerlijk van te genieten! De routes worden met zorg volledig uitgepijld. Reuma Nederland werkt dit jaar samen met de Heuvelrug Wandel2daagse, daarom kun je er op de dag zelf ook voor kiezen om een langere wandelroute van 10 of 20 kilometer te lopen.

Voldoende rust

De wandelroutes zijn geschikt voor mensen met reuma en onderweg zijn voldoende rustmogelijkheden zoals een bankje. Ook zijn er op verschillende punten rustposten ingericht waar vrijwilligers klaarstaan met wat lekkers.

thee en koffie op tafel uitgestald tijdens de rustpauze.
Op de dag zelf beslis ik hoeveel kilometer ik wandel
twee wandelaars op een zandpad in het gras.

Mirjam over haar deelname:

Mirjam is blogster op wij-wandelen.nl en loopt al een aantal jaar mee met de Reuma Walk. "Een goed doel waar ik graag aan meewerk, omdat ik artrose heb in beide knieën en linker duim. Ik kom in beweging met reuma én tegen reuma. Op de dag zelf beslis ik hoeveel kilometer ik wandel. Als mijn benen goed voelen ga ik voor de 20 kilometer.”

Reuma Walk Home Edition, een alternatief vanuit huis

Wil jij deelnemen aan de Reuma Walk maar wandel je liever in je eigen omgeving, dan kan je gebruik maken van de gratis Wandel.nl-app. Meld je in de app aan voor het digitale evenement Reuma Walk Home Edition en bepaal zelf een route van 5, 10 of 20 kilometer. Haal je het aantal kilometers, dan ontvang je een unieke Reuma Walk badge!

Download de Wandel.nl-app
wandelen met een app op je smartphone.
(Foto: © Shutterstock)
berg keycords van ReumaNederland
Tijdens de Reuma Walk krijg je een keycord van ReumaNederland.

Wandel je mee voor het goede doel?

Reuma remt het dagelijkse leven van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Allemaal mensen die wel willen, maar niet moeiteloos kúnnen meedoen in onze maatschappij. Mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Dat is de rem van reuma. Niet vrijuit leven, werken en bewegen. Met de Reuma Walk kan jij je al wandelend inzetten tegen de rem van reuma. Samen gaan we grenzen verleggen. Natuurlijk in je eigen tempo, want iedereen beweegt op zijn eigen manier. En dat is belangrijk, zeker wanneer je reuma hebt.

De opbrengst van de Reuma Walk komt ten goede aan onderzoek om reuma in de toekomst te kunnen genezen. Vorig jaar werd er bijna 10.000 euro opgehaald!

Schrijf je hier in voor de Reuma Walk