Wandelfestival Tocht om de Noord

-

Beleef de kracht van het water tijdens het wandelfestival Tocht om de Noord. Wandel twee dagen over de eeuwenoude dijken in Groningen.

Over dit evenement

Startlocatie

  • ()

Organisatie

Beleef de stormvloed van 1717

De Tocht om de Noord is een jaarlijkse culturele ontdekkingstocht voor wandelaars door de provincie Groningen. Ieder jaar heeft het evenement een ander thema met een andere route. Precies 300 jaar geleden, in 1717, zorgde een hevige storm voor een grote overstroming in Noord-Nederland. Het water overspoelde het noorden van het land. Dorpen werden weggevaagd en ook in de stad Groningen kwam het water enkele voeten hoog te staan. Er vielen ruim 2000 slachtoffers. De natuurramp is in 2017 het thema van het wandelfestival Tocht om de Noord.

Straattheater aan het water

De tocht gaat voor een groot deel over de dijk die 300 jaar geleden doorbrak. Je komt door ongeveer 25 dorpen. Ieder dorp langs de route zal met theater de overstroming uitbeelden, waardoor je het gevoel krijgt drie eeuwen terug in de tijd te stappen. ‘Tachtig kilometer theater aan het water’, is dit jaar de slogan van het wandelfestival. Op vele punten langs de route is straattheater te zien.

Uithuizen is de centrale verzamel- en finishplaats van de Tocht om de Noord. De route gaat horizontaal door de provincie. Je loopt de eerste dag van Termunterzijl naar Uithuizen. De volgende dag loop je van Ulrum naar Uithuizen. Beide etappes zijn 40 kilometer, dus in totaal leg je tijdens het wandelfestival 80 kilometer af.

Inschrijven voor de Tocht om de Noord kan vanaf 1 maart via de website van de organisatie. Schrijf je op tijd in, want er kunnen maximaal 5000 wandelaars meedoen.  

Bekijk hier beelden van de Tocht om de Noord in 2016:


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95