Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

10x vierdaagse wandeltochten in Nederland

Bij een vierdaagse wandeltocht denken veel wandelaars aan de Nijmeegse Vierdaagse. Er zijn echter nog veel meer mooie vierdaagse wandeltochten in Nederland. Wil jij jezelf uitdagen tot een vierdaagse? Ontdek dan een van deze 10 prachtige tochten.

10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Molen Alkmaar
(Foto: © Le Champion)

Drentse Wandel 4-daagse

Rondom Hemelvaartsdag kun je deelnemen aan de Drentse Wandel 4-daagse. Hier ervaar je vier dagen lang de prachtige natuur van Zuidoost Drenthe. De serene rust, eindeloze ruimte en charmante dorpjes vormen het decor van de wandeltocht. Tijdens de 33ste editie in 2024 kun je van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei één tot vier dagen meewandelen. Kies uit routes van 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer 

Bekijk de wandeltocht

Achterhoekse wandeldagen

Van 8 t/m 11 mei 2024 worden voor de 18e keer de Achterhoekse Wandeldagen gehouden. Startpunt van het evenement is het centrum (Simonsplein) van Doetinchem, waar ook dit jaar weer duizenden deelnemers verzamelen om routes van ca. 12, 20, 30 en 40 kilometer door de mooiste delen van de Achterhoek te wandelen. 

Bekijk de wandeltocht
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Wandelroute achterhoek
Wandeldagen in de Achterhoek. (Foto: © AW4D)
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Brug Alkmaar
Wandel4daagse door Alkmaar. (Foto: © Le Champion)

Wandel4daagse Alkmaar

De duinen, de polder, bossen en een historisch centrum. Alkmaar heeft wandelaars heel wat afwisseling te bieden! Je ontdekt het tijdens de zestiende editie van de Wandel4daagse Alkmaar. Trek jij woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni je wandelschoenen aan om mee te doen? Een 2daagse is ook een optie. 

Bekijk de wandeltocht

Wandelvierdaagse ’t Gooi

Verken van 12 t/m 15 juni het Gooi te voet tijdens de Wandelvierdaagse Het Gooi, opgezet door enthousiaste wandelvrienden uit Laren en omstreken. Het klaverblad van wandelroutes rond Laren biedt thema's zoals de Meentenroute, Buitenplaatsenroute, Vuurscheroute en Gooimeerroute. Schrijf in voor één tot vier dagen of een willekeurige combinatie. Startpunt is het clubgebouw van SV Laren aan het Schuilkerkpad, waar elke dag met muziek wordt afgesloten, en u kunt napraten en genieten van een hapje en drankje na een bijzondere wandeldag. 

Schrijf je in
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; kinderen bos
(Foto: © Spencer Gurley Films, Pexels)
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Wandelroute Barchem
(Foto: © Facebookpagina Barchemse Vierdaagse)

Barchemse Vierdaagse

Geniet van de Achterhoekse sfeer, natuur en cultuur tijdens de Barchemse Vierdaagse 4 t/m 7 juli. In 2024 vindt de zeventiende editie alweer plaats. Uniek aan deze vierdaagse is dat het een van de weinige wandeltochten is waar je vier dagen achter elkaar 50 kilometer kunt wandelen. Wie toch liever minder ver wilt lopen heb je ook de keuze uit 15, 20, 30 of 40 kilometer.  

Bekijk de wandeltocht

4Daagse Apeldoorn

De 4Daagse Apeldoorn staat bekend als de groenste vierdaagse van Nederland. Loop je mee van 9 t/m 12 juli dan wandel je door de prachtige Veluwse natuur. De routes brengen je door de bossen, heidevelden, zandverstuivingen en pittoreske dorpjes. Voor zowel de fanatieke wandelaar als de recreatieve wandelaar zijn er routes uitgestippeld van 12, 20, 30 of 40 kilometer. Je kunt zelf kiezen of je één, twee, drie of vier dagen meeloopt.  

Schrijf je in
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Bosgebied Apeldoorn
4daagse door bosgebied Apeldoorn. (Foto: © Peter Donderwinkel)
Heuvelland4daagse
Foto: © Heuvelland4daagse

Heuvelland4daagse

Genieten van de Limburgse natuur, het afwisselende en glooiende landschap én de gezellige sfeer. Wie wilt dat nou niet? Tijdens de Heuevelland4daagse van 8 t/m 11 augustus loop je door de omgeving van Valkenburg aan de Geul, veelal over veldwegen en bospaden. Je kunt kiezen uit afstanden van 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Waarbij de routes elk jaar anders zijn om zo veel mogelijk van het gevarieerde landschap te laten zien.  

Meer informatie

Duin en Bollen Vierdaagse

Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek tijdens de Duin en Bollen Vierdaagse 10 t/m 13 oktober 2024. Verken authentieke dorpjes, bewonder stranden, bossen, duinen, monumentale bollenschuren, en meer. Geniet van elektronisch stempelen, rustpunten, en moderne voorzieningen zoals gratis toiletten en een shuttlebus. Ervaar de gezonde zeelucht en krijg een uniek kijkje achter de schermen in de Keukenhof. Je hebt de keuze uit afstanden van 5, 10, 15, 20 of 30 kilometer.  

Meer informatie
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Strand Bollenstreek
Strand langs de duin en bollenstreek. (Foto: © Dolly Laan)
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland: Duingebied Nederland
(Foto: © Pixabay)

Wandel4daagse Schoorlse Duinen

De herfstvakantie stap je sportief door tijdens de 8e editie van de Wandel4daagse Schoorlse Duinen, van 28 t/m 31 oktober 2024. Ontdek de pure schoonheid van strand, duinen, bossen, dijken en polder. De routes brengen je langs de kustlijn, de Hondsbossche Zeewering, Bergen, en het klimduin van Schoorl. Geniet van brede bospaden en panoramische duinen. Inschrijven kan online tot 22 oktober of ter plaatse bij Dorpshuis De Blinkerd, waar je gratis kunt parkeren. Kinderen tot 16 jaar wandelen gratis mee. 

Schrijf je in

Sallandse wandelvierdaagse

De Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) staat bekend als de laatste vierdaagse van het jaar. De wandeling van de vallende bladeren wordt jaarlijks in de herfstvakantie van noord Nederland georganiseerd. In 2024 is dat van 29 oktober t/m 1 november. De vier wandeldagen gaan achtereenvolgens richting Wijhe (langs de IJssel), Heino (langs de landgoederen), Luttenberg (Sallandse Heuvelrug) en Heeten (bossen en weilanden).  

Bekijk de wandeltocht
10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Sallandse wandelvierdaagse
Feest tijdens Sallandse wandelvierdaagse. (Foto: © Stichting Sallandsewandelvierdaagse)