Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement Digitaal

16e Elvertocht

Datum
van zaterdag, 27 april 2024
tot en met zondag, 28 april 2024
Locatie
Elver, Restaurant Banningshof
Organisatie
Sportvereniging Wilskracht
Op zaterdag 27 april en zondag 28 april 2024 starten in het centrum van Nieuw-Wehl. Het centrale punt is het gezellige restaurant Banningshof op het terrein van Elver.
Je kunt van daaruit de omgeving verkennen in een klavertje 3 middels een blauwe route langs het water, een rode route door het buitengebied en een groene route door het bos. Elke route is 10km lang met een mogelijkheid de halve afstand te lopen. De routes kunnen op elke gewenste manier gecombineerd worden. Zonder overlap is de maximale afstand 30km.

Afstanden
5,0km 08:00-14:00 uur
10,0km 08:00-14:00 uur
15,0km 08:00-14:00 uur
20,0km 07:30-13:00 uur
25,0km 07:30-12:00 uur
30,0km 07:30-11:00 uur
Voorzieningen
AED
Bepijld
Digitaal
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Routebeschr
Rust
Verhard
Beloningen
Stempel

Extra informatie

De blauwe route gaat naar het noorden richting Eldrik en Angerlo en loopt langs een aantal watergangen en delen van het Bevermeerse klompenpad. De Hoge Leiding, de grote watergang die de Eldrikseweg kruist, voert water af van Wehl en de Doetinchemse nieuwbouwwijken Dichteren en de Huet. Om het water ook bij een hoge waterstand van de IJssel zonder pompen af te kunnen voeren, kan het waterpeil van de Hoge leiding hoger komen dan de omgeving. Aan weerskanten van de watergang liggen dijkjes, waarover wij lopen.

De rode route gaat door het buitengebied van Loil in westelijke richting. Vlak voor Loil slaan we weer af naar Nieuw Wehl. Over weiland en langs water komen we uit bij ’t Tuutenpoadje door het nieuwe natuurgebied ‘De Tuut’ dat ook het regenwater van Nieuw-Wehl opvangt. Lopend richting de Bernadette molen kom je terug bij de Banningshof.

De groene route loopt door het Wehlse bos, waar de bomen op de rabatten staan te wachten op nattere tijden. Als vroeger de grond eigenlijk te nat was voor bomen, werden rabatten gemaakt door sloten naast elkaar te graven en de bomen op de uitgeworpen grond tussen de sloten te planten. Op natte laaggelegen grond kon je op die manier toch bos aanplanten en tegelijk het teveel aan water afvoeren. Je komt ook langs de Galgenbult, waar in de tijd, dat Wehl bij Duitsland hoorde mensen berecht werden. De galg is er niet meer, maar er staat wel een bankje waar je kunt uitrusten. Via ’t Veen ga je door het dorp Wehl terug naar de Banningshof in Nieuw-Wehl.

De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan activiteiten voor de cliënten van Elver Nieuw-Wehl.

Om te weten waar je loopt kun je de route via een QR code volgen op je Smartphone.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting