Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Elke maand een andere wandeltocht: 5 tips

Nu de natuur langzaam ontwaakt uit een diepe winterslaap, wordt het tijd voor een goedgevulde wandelagenda. Met onze digitale Wandelagenda kun je plannen gaan maken. Of je nu traint voor een groter wandeldoel of gewoon zin hebt in een gezellig uitje. Dit zijn vijf aanraders die jou elke maand een sportieve uitdaging bieden!

Elke maand een andere wandeltocht 5 tips; Apeldoorn vierdaagse
Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn. (Foto: © Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn)

Waarom het ook alweer zo leuk is om deel te nemen aan een georganiseerde wandeltocht? Trainen met een doel en gelijkgestemden ontmoeten, dat zijn alvast twee uitstekende redenen! Ga op ontdekkingstocht op onbekend terrein en trakteer jezelf op een sportief uitje, zonder je te hoeven bekommeren om de route. Want die is zorgvuldig gemarkeerd en wordt uitgereikt aan de start. Schrijf jij je binnenkort in voor een van deze leuke tips uit onze Wandelagenda?

Leestip: redenen om deel te nemen aan een wandeltocht

Tip in maart: Lentewandeltocht, Nijmegen

Zaterdag 23 en zondag 24 maart
5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km

In Nijmegen en de omliggende dorpen zorgt het ontluikende groen ervoor dat de lentestemming er goed in zit. Tijdens de Lentewandeltocht start je vanaf de Grootstalselaan meteen in de buurt van een paar mooie parken, het bos en de heide bij Heumensoord en Berg en Dal. Je kunt twee dagen meelopen of alleen de zaterdag of zondag. Deze tocht kan een goede training zijn voor de 4Daagse Nijmegen. Op de 40-kilometerroute kom je jezelf tegen op de beruchte Zevenheuvelenweg, die op dag drie van de 4Daagse wordt gelopen.

Elke maand een andere wandeltocht 5 tips; Zevenheuvelenweg
Zevenheuvelenweg. (Foto: © Suzanne de Lijser)
Elke maand een andere wandeltocht 5 tips; Krentenbloesemwandeltocht Dwingeloo
Krentenbloesemwandeltocht Dwingeloo. (Foto: © WV DOS)

Tip in april: Krentenbloesemtocht, Dwingeloo

Zaterdag 13 en zondag 14 april
4, 8, 18 en 33 km

Routes om bij weg te dromen! In april zie je in de prachtige omgeving van Dwingeloo overal de bloeiende krentenbomen. De 75e Krentenbloesemtocht brengt je onder meer door het grootste aaneengesloten heidegebied van Europa, het Dwingelderveld. Behalve heidevelden zie je hier ook vennetjes en bossen. Je kunt kiezen of je de route op zaterdag of zondag wil lopen. Wandelvereniging DOS viert het 75-jarige jubileum van deze wandeltocht met een extra feestelijke omlijsting.

Tip in mei: Achterhoekse Wandeldagen, Doetinchem

Woensdag 8 t/m zaterdag 11 mei
12, 20, 30 en 40 km

Tijdens de 18e Achterhoekse Wandeldagen kun je maar liefst vier dagen genieten van de lente in het oosten van het land. Vanuit het centrum van Doetinchem wandel je iedere dag door een gevarieerd landschap van bossen, schilderachtige dorpjes en mooie landgoederen in de Achterhoek. Deze omgeving is rijk aan cultuurhistorie en rustgevende natuur. Je kunt zelf bepalen of je losse etappes of de hele vierdaagse loopt.

afbeelding van een groepje wandelaars in het bos.
Achterhoekse Wandeldagen. (Foto: © Stichting De Achterhoekse Wandelvierdaagse)
Elke maand een andere wandeltocht 5 tips; Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht
Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht. (Foto: © SV Bakhuizen)

Tip in juni: Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht, Bakhuizen

Zaterdag 29 juni
7.5, 15 en 25 km

Bekend en zo dichtbij, dat is de prachtige natuur van Gaasterland in Zuidwest-Friesland. Op maar een uurtje rijden van de Randstad, kun je meedoen aan de Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht. Met drie gemarkeerde routes kom je tijdens dit wandelevenement langs de mooiste plekjes van Gaasterland. Geniet van de kliffen, het adellijke Rijsterbos of natuurgebied de Wyldemerk. Of van de mooie vergezichten over het IJsselmeer.

Tip in juli: Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn

Dinsdag 9 t/m vrijdag 12 juli
12, 20, 30 en 40 km

Dit is misschien wel de groenste vierdaagse van Nederland én een begrip in wandelland sinds 1954. De omgeving van Apeldoorn is rijk aan pure natuur: prachtige bossen, heidevelden, zandverstuivingen en sprengen van de Veluwe. De pittoreske dorpjes liegen er ook niet om, zoals Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Vaassen en Hoog Soeren. Apeldoornse schatten als Stadspark Berg & Bos, het paleispark van Kroondomein Het Loo en Paleis Het Loo zorgen voor veel oeh's en ah's onderweg. Je kunt één, twee, drie of vier dagen meelopen. Op elke wandeldag leer je een ander gebied van Apeldoorn kennen.

Elke maand een andere wandeltocht 5 tips
Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn. (Foto: © Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn)

Loop jij al met de Wandel.nl-app?

Tip voor fanatieke wandelaars: houd je wandelstatistieken bij met de gratis Wandel.nl-app. In de app kun je een blik werpen op de totaal gelopen afstand, tijd, gemiddelde snelheid, stappen, wandelroutes en evenementen. Leuk om zo een totaalplaatje te krijgen van alle wandelingen die je maakt!

Download de Wandel.nl-app

Meer wandelevenementen

In onze Wandelagenda vind je nog veel meer leuke wandeltochten en -evenementen. Neem je een kijkje?

Ga naar de Wandelagenda
Elke maand een andere wandeltocht 5 tips
Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn. (Foto: © Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn)