Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Wandel.nl test het Elope gevoerde outdoorjack van VAUDE

Ben jij voor de komende wintermaanden opzoek naar een duurzame, weerbestendige en licht gevoerde damesjas met veel bewegingsvrijheid? Wandel.nl ging aan het begin van deze winter met het Elope outdoorjack van VAUDE op pad voor een uitgebreide test.

Wandel.nl test de Elope gevoerde outdoorjack van Vaude

Volgens VAUDE is dit outdoorjack voor dames (ook beschikbaar voor heren) uitermate geschikt voor wandel- en trektochten in de natuur. Van veeleisende wandelingen tot je dagelijkse ommetje bij het wisselen van de seizoenen of op mildere winterdagen. VAUDE belooft met haar zelfontwikkelde membraan een water- en winddichte jas die goed ademt. Zodat vocht buiten en de warmte binnen blijft. Nu de dagen kouder worden, neemt de redactie van Wandel.nl de proef op de som. Onze bevindingen lees je in dit artikel.

Pasvorm

Het eerste wat ons opviel bij het aantrekken van de jas is het gewicht. Ondanks de extra voering voelt de jas soepel aan. Ook is hij gemakkelijk op te vouwen en weg te stoppen in je tas, mede dankzij de grote binnenzak waar je hem zo invouwt. Het is een redelijk ruime jas waardoor de bewegingsvrijheid groot blijft en je gemakkelijk meerdere laagjes onder de jas kunt aantrekken.

Waar wij erg enthousiast van werden, is de capuchon in combinatie met de afsluitende kraag. De kraag is bij deze jas niet verbonden met de capuchon, hierdoor blijft je nek altijd goed afgesloten van de wind. De capuchon is verstelbaar waardoor deze met je hoofd meebeweegt. Zo krijg je niet dat je bij het draaien van je hoofd tegen de binnenkant van de capuchon aan zit te kijken. Iets waar je niet snel aan denkt maar wat je wandelgenot zeker kan vergroten. De mouwen bevatten verstelbare manchetten en een mouwboord zodat de jas ook daar mooi afsluit.

de Elope gevoerde outdoorjack van Vaude
Op deze foto wordt er een trui onder de jas gedragen
Watertest Elope Outdoorjack van Vaude

Weerbestendigheid

Om de weersbestendigheid van de jas te testen zijn we bij verschillende weerstype naar buiten geweest. Op een milde herfstdag met temperaturen rond de 12 graden en op een gure winterdag, met regen wind en temperaturen net boven het vriespunt. 

De waterdichtheid van de jas is goed. Zowel bij miezer als bij een grotere regenbui zijn wij droog gebleven. Mobieltjes en wandelkaarten bleven intact door de afsluitende ritsen en waterdruppels rollen mooi van de stof. Let er wel op dat je de jas goed uitschudt voor je naar binnen stapt om een natte vloer te voorkomen. Als proef op de som hebben we de jas nog even onder de kraan gehouden en ook toen rolde de druppels zo van de jas af. 

Ook de winddichtheid voelt comfortabel aan, mede dankzij de nette pasvorm maar ook door het wind en waterdichte membraam. Dit hebben we vooral kunnen ervaren tijdens onze gure winterdag wandeling. Waarbij de afsluitende kraag en mouwen goed van pas zijn gekomen. Voor de koukleumen onder ons raden we bij koudere temperaturen (rond het vriespunt) aan om een trui/fleece of andere extra laagje onder de jas aan te trekken. Maar door de ruime pasvorm gaat dat gemakkelijk zonder de bewegingsvrijheid te verminderen. Dat is sowieso handig zodat je ook weer een laagje kunt uittrekken mocht het warmer zijn dan verwacht.

Voor die temperatuurregeling beschikt de jas tevens over handige okselritsen. Die zeker van pas kwamen tijdens onze wandeling op de mildere herfstdag. Die dag hadden wij besloten een trui onder de jas aan te trekken. Dit is dankzij de voering echter niet nodig, je kunt de jas dan prima met enkel een t-shirt dragen.

Duurzaam

Een extra mooie bijkomstigheid is dat de jas het VAUDE Green Shape-label draagt. Dit betekent dat de jas volledig is gemaakt van gerecycled materiaal, onder andere van oude PET-flessen. Daarmee wordt energie bespaard en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Wel zo fijn voor de natuur, waar je als wandelaar natuurlijk graag van blijft genieten. 

Duurzaamheidslabel Vaude

Conclusie

Ben jij opzoek naar een duurzame, weerbestendige en licht gevoerde damesjas met veel bewegingsvrijheid? Het Elope outdoorjack van VAUDE is perfect voor de mildere winterdagen en de wisseling van seizoenen. En dalen de temperaturen onder nul, dan blijf je met extra laagjes onder de jas sowieso warm. De jas is gemaakt van duurzaam materiaal en gaat met het juiste onderhoud bovendien lang mee. Het Elope outdoorjack van VAUDE voor dames is verkrijgbaar in drie kleuren en kost €260 euro. Klik op de link voor meer informatie over de jas. 

Meer info over het Elope outdoorjack van VAUDE

De redactie van Wandel.nl heeft voor deze test een gratis exemplaar van VAUDE ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen.