Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Track je wandeling met een app: de voordelen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en maakt onderweg gebruik van apps. Er zijn legio apps die ook jouw wandelingen kunnen tracken. Maar waarom zou je dat doen? Wandel.nl zet de voordelen voor je op een rijtje.

Afbeelding wandelen met een app

1. Houd je prestaties bij

Of je nu je wandelingen op wilt bouwen, toe traint naar een meerdaagse wandeltocht, een paar kilootjes kwijt wilt of het gewoon leuk vindt inzicht te krijgen in jouw vorderingen: het gebruik van een app kan jou helpen om je prestaties bij te houden en je trainingen hierop aan te passen. De Wandel.nl-app registreert bijvoorbeeld je gewandelde route, het aantal kilometers, wandelsnelheid, stappen en nog veel meer. Het voordeel van een app is dat je geen duur sporthorloge hoeft aan te schaffen. Voor de doorgewinterde cijferanalist is een smartwatch haast onmisbaar, maar komt een app alsnog goed van pas om overzichtelijk de resultaten bij te houden en wandelingen te delen op sociale media.

2. Raak de weg niet kwijt

Gebruik je liever een app die live je route trackt? Dan is het een stuk gemakkelijker om de weg terug naar je startpunt te vinden, mocht je onverhoopt de weg kwijt raken. Volg het lijntje op je beeldscherm terug, of probeer via de kortste weg naar je startpunt te komen. In de app ViewRanger kun je exact zien waar je op dat moment bent. De app navigeert en maakt een route van jouw gelopen wandeling. Je kunt ook geprogrammeerde wandelroutes volgen. Zo weet je precies waar je je op de route bevindt of dat je van de route van bent afgeweken. Zo kom je altijd aan op de gewenste bestemming!

Afbeelding wandelaars met een app
Foto's © Schutterstock

3. Motiveer jezelf

Een app kan jou gemotiveerd houden. Door je wandeling te tracken en op te slaan verzamel je een lijst aan wandelingen in je app. Niet alleen leuk om in terug te scrollen, maar je doet ook weer inspiratie op om die ene mooie wandeling nog eens te maken. In veel apps word je ook beloond voor je inspanningen door te verkrijgen badges of zelfs het verdienen van online shoptegoed, zoals in de app van a.s.r. Vitality. Ook in de Wandel.nl-app willen we je motiveren: tijdens jouw wandelavonturen scoor je unieke badges die je nét dat tandje bij laten zetten. Een beloning, in welke vorm dan ook, daagt je uit om naar buiten te gaan. Niet vergeten de app aan te zetten!

Afbeelding van een wandelaar met een smartphone
(Foto: © Shutterstock)

4. Laat je inspireren

Iedere keer hetzelfde rondje lopen is ook maar saai. Als je op zoek bent naar nieuwe wandelroutes, kun je je bijvoorbeeld in de Wandel.nl-app laten inspireren door getrackte wandelingen van andere app-gebruikers in de community. In de app vind je opgeslagen routes in binnen-en buitenland, maar je kunt ook zelf jouw route uploaden en anderen inspireren. Deel je wandeling met de community, plaats er foto’s bij en kom met elkaar in contact. Wellicht kom je zo wel een nieuw wandelmaatje tegen!

Ontdek de Wandel.nl-app

Hebben we je geïnspireerd om te gaan wandelen met een app? Wij raden je natuurlijk bovenal onze eigen Wandel.nl-app aan. Niet alleen om de bovenstaande redenen, maar ook omdat je in de app nog veel meer leuks vindt:

  • Veel wandeltips en -inspiratie
  • De complete Wandelagenda binnen handbereik
  • Unieke digitale wandelevents, zoals de Alternatieve Vierdaagse
  • En hadden we al gezegd dat de app gratis beschikbaar is?

Wil je de app downloaden? Ga dan naar deze pagina.