Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Heb jij een Hallux Valgus? Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen

Een veelvoorkomend probleem aan voeten is de Hallux Valgus, oftewel een scheefstand van de grote teen. De bobbel die dit oplevert, wordt ook wel een ‘bunion’ genoemd. Schoenenmerk Hanwag is op zoek naar wandelaars met een bunion die een testpanel willen vormen. Geef jij je op? Dan maak je kans op een gratis paar Hanwag Bunion-wandelschoenen.

Heb jij een Hallux Valgus Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen
(Foto's: © Hanwag Benelux)

Perfecte pasvorm

Voor elke voet bestaat een passende schoen. Ook als je last hebt van voetproblemen, zoals de Hallux Valgus. Hallux Valgus is een scheefstand van de grote teen, waarbij een kenmerkende bobbel aan de zijkant ontstaat. De druk die dit geeft op de overige tenen, kan pijn bij het lopen veroorzaken. Hanwag heeft een Bunion-leest ontwikkeld (voor dames en voor heren), speciaal voor mensen met een Hallux Valgus. Hiermee maakt het schoenenmerk een belangrijke stap in de richting van de perfecte pasvorm voor alle type voeten. Hieronder vind je verschillende modellen die het wandelen met een bunion zo comfortabel mogelijk maken. En jij maakt kans op een van deze wandelschoenen!

Heb jij een Hallux Valgus Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen; bunion
Hanwag Banks Low Bunion GTX.

#1 Hanwag Banks Low Bunion GTX

Dit is een comfortabele en elegante wandelschoen uit leer met een waterdichte Gore-Tex membraan (categorie AB). De schoen heeft een lage snit en een hoog comfort. Speciaal voor de Hallux Valgus is er meer ruimte in de voorvoet en rondom de grote teen. De flexibele Futura-tongconstructie vergemakkelijkt het instappen. Verkrijgbaar in halve maten.

Prijs: € 219,95
> Bekijk deze schoen voor dames
> Bekijk deze schoen voor heren

Heb jij een Hallux Valgus Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen; bunion
Hanwag Alta Bunion II GTX.

#2 Hanwag Alta Bunion II GTX

Deze hoog-gesneden wandelschoen biedt extra stabiliteit en ondersteuning tijdens het hiken. De schoen is geschikt voor allerlei ondergronden, ook voor een lichte vorm van trekking (categorie BA). Vibram Endurance Pro loopzool en de verstevigde PU-tussenzool zorgen voor een zachte demping en een goede afrol. Speciaal voor de Hallux Valgus is er meer ruimte in de voorvoet en rondom de grote teen. Verkrijgbaar in halve maten.

Prijs: € 269,95
> Bekijk deze schoen voor dames
> Bekijk deze schoen voor heren

Heb jij een Hallux Valgus Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen; bunion
Hanwag Tatra Light Bunion GTX.

#3 Hanwag Tatra Light Bunion GTX

Ook deze wandelschoen is speciaal ontworpen voor de Hallux Valgus, met meer ruimte in de voorvoet en rondom de grote teen. Het is een trek-light schoen (categorie B) met een ergonomische constructie, zodat jij pijnvrij kunt wandelen zonder drukpunten. De zool biedt een uitstekend houvast op uitdagende paden; hij is lichtgewicht en heeft een lage standhoogte. Verkrijgbaar in halve maten.

Prijs: € 289,95
> Bekijk deze schoen voor dames
> Bekijk deze schoen voor heren

Pijnvrij wandelen: zo werkt het

Bij de Bunion-modellen krijgen de tenen meer ruimte, doordat de teenbox van de schoen breder en hoger is. Bovendien is de binnenkant van de schoen, ter hoogte van de bal van de voet, naadvrij. Zo worden eventuele drukpunten en wrijving rondom het gevoelige teengewricht voorkomen. Het resultaat: een passende schoen met een perfecte pasvorm, waarmee je pijnvrij kunt wandelen.

Heb jij een Hallux Valgus Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen; leest bunion
De Hanwag-leest voor een voet met een bunion.

Tester worden?

Aanmelden voor tester worden is niet meer mogelijk en kon t/m 1 mei 2024.

Uit de inzendingen selecteert Hanwag een aantal deelnemers dat kosteloos een paar Bunion-wandelschoenen ontvangt. Het enige dat je daarvoor terug hoeft te doen, is je feedback geven middels een vragenlijst. Ook wordt de testers om een leuke actiefoto gevraagd. Je feedback en foto worden gebruikt voor deze testactie en de daaruit voortvloeiende content in samenwerking met Hanwag Benelux. Lees hier de voorwaarden.

Heb jij een Hallux Valgus Testers gezocht voor Hanwag-wandelschoenen