Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

De juiste kleding tijdens je wandeling in de zomer: tips

Wat kun je het beste dragen als je deze zomer gaat wandelen? Wandel.nl geeft je samen met Life-Line tips om in de zomermaanden met de juiste kleding op pad te gaan. En je maakt kans op een gratis wandeloutfit t.w.v. €100 euro of één van de 10 wandelportemonnees.

Twee personen wandelen in de natuur
Afbeeldingen: Meulenbeld Fotografie

Wandel.nl in samenwerking met Life-Line

In de zomer kun je te maken krijgen met wisselende weersomstandigheden: van hitte en zon tot stevige regenbuien. Kijk voordat je op pad gaat daarom naar de weersvoorspellingen en pas je kleding hierop aan. Hieronder geven we je tips om in verschillende omstandigheden prettig te wandelen.

Pssst... onderaan het artikel maak je kans op een gratis wandeloutfit van Life-Line Outdoor t.w.v. €100 euro of één van de 10 wandelportemonnees. 

Bescherming tegen de zon

In de zomer is het extra belangrijk om je goed tegen de zon te beschermen. Door je in te smeren met zonnebrand, maar ook via je wandelkleding. Op die manier voorkom je dat je verbrandt of dat je last krijgt van een zonnesteek. Bescherming van je hoofd, bijvoorbeeld via een hoed of pet, is heel belangrijk. En bescherm je ogen met een zonnebril.

Man en vrouw wandelen in de natuur

Voor regenbuien

Tijdens een wandeltocht in de zomer kun je soms te maken krijgen met een felle regenbui. Je kunt dan een regenjack over je kleding aantrekken, maar een waterafstotende wandeljas van Life-Line kan ook heel handig zijn. Je wordt dan niet kletsnat als je onderweg wordt overvallen door een regenbui. Het voordeel is bovendien dat deze jassen ventilerend zijn, dus dat je niet bezweet raakt.  

Voor de frisse dagen

In de zomer is het natuurlijk niet altijd snikheet. Het kan op sommige dagen best fris zijn en dan is een gevoerd wandelvest van Life-Line comfortabel. Dit is een goede oplossing als een jas te warm zit, maar een bodywarmer te koud is. De lange mouwen, dikke voering en capuchon geeft je bescherming tegen weer en wind.

Zeker op dagen dat het ’s ochtends nog fris is, is het fijn om je wandeling met een lange broek te starten. Warmt het gedurende de dag steeds verder op, dan is een korte broek natuurlijk prettiger. Een afritsbroek van lichtgewicht en stretch materiaal is dan een handig kledingstuk. Zo heb je een lange en korte broek in één.

Draag meerdere lagen

Op zomerdagen kan het lastig zijn om te bepalen wat je precies moet aantrekken. Draag daarom verschillende lagen over elkaar heen. Op die manier kun je onderweg makkelijk iets uittrekken. De eerste laag kan bestaan uit een shirt. Daaroverheen kun je een blouse of vest dragen. De buitenste laag wordt gevormd door een jack, bijvoorbeeld een hardshell jas.

Over Life-Line

Life-Line is als oer-Hollands merk begonnen in 1976. Het Nederlandse familiebedrijf is inmiddels al meer dan 60 jaar actief. De eerste historische mijlpaal was destijds de introductie van de afritsbroek, eind 1980. Na een verandering van een stugge canvasversie naar een soepele, zachte katoenvariant werd dit een enorm succes. In de jaren die volgden, breidde Life-Line haar collectie steeds verder uit met producten voor iedereen die graag buiten wil zijn. Benieuwd naar meer informatie over de collectie van Life-Line? Via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwste collectie, aanbiedingen en acties.

Twee personen wandelen in de duinen

Winactie

Mis jij nog kleding in je zomer-wandelgarderobe? Doe dan mee aan onze win-actie. Samen met Life-Line Outdoor verloten we en waardebon van €100 euro die je kunt uitbesteden aan jouw nieuwe zomeroutfit bij golifeline.nl. Daarnaast verloten we ook 10 Petro portemonnees. Deze wandelportemonnee zit niet in het zicht omdat deze aan de binnenzijde van de broek wordt vastgemaakt. Extra veilig dus voor je geld, creditcards en reisdocumenten. Zo kan je met een gerust hart buiten beter beleven.

Beantwoord onderstaande drie vragen goed en maakt kans op een van de prijzen! Hint: er valt veel informatie te winnen uit het artikel 😉.

Actievoorwaarden

  • Je kunt jouw antwoorden tot en met 19 juni insturen
  • We nemen persoonlijk contact op met de winnaar
  • Je maakt kans op een waardebon van €100 euro of een van de 10 wandelportemonnees
  • Winnaars worden vermeld in de nieuwsbrief van Life-Line Outdoor

Meld je aan voor de winactie