Wandelen in een groep: dit zijn de voordelen

Je kunt natuurlijk prima in je eentje wandelen. Genieten van de stilte en zelf je eigen tempo bepalen, kan heel fijn zijn. Toch kan wandelen in een groep je voordelen opleveren. Wandel.nl over de meerwaarde van wandelen in een groep.

1. Ervaringen delen

Aan welke mooie wandeltochten gaan andere wandelaars meedoen? Wat is een fijn jack? Met welke wandelsokken heb je minder kans op blaren? Binnen een wandelgroep of –vereniging kun je makkelijk ervaringen uitwisselen over wandelen. Bovendien kennen andere wandelaars misschien wel mooie routes of paden die voor jou nog onbekend waren.

2. Stok achter de deur

Terwijl je wilt gaan wandelen, klettert de regen tegen de ramen. Die bank en tv zien er nu wel heel aantrekkelijk uit. Als je op een vast moment in een groep wandelt, heb je altijd een goede stok achter de deur om naar buiten te gaan. Je groepsgenoten wachten immers op je.

3. Extra motivatie

Heb je wel eens moeite om jezelf te motiveren? Dat je tijdens een wandeling liever rechtsomkeert zou willen maken? In een groep doe je dit veel minder snel dan wanneer je alleen wandelt. In een groep kunnen andere wandelaars je motiveren. Jouw groepsgenoten wandelen door en dan wil je uiteraard niet achterblijven. Ook is het in een groep makkelijk om bijvoorbeeld een intervaltraining of oefeningen te doen, zeker als je traint onder begeleiding van een wandelcoach of trainer. Misschien kun je met één of meer wandelmaatjes gaan trainen voor een uitdagende tocht, zoals bijvoorbeeld de vierdaagse.

4. Voor de gezelligheid

Wandelen is een prima activiteit om samen met anderen te doen. Door te wandelen in een groep heb je sociale contacten en doe je misschien zelfs nieuwe vriendschappen op. Ook kun je gezamenlijk naar wandelevenementen.

Waar vind ik een wandelvereniging of –groep?

In Nederland zijn er heel veel wandelverenigingen. Hier kom je makkelijk in contact met andere wandelaars. Deze verenigingen organiseren tochten, wandelreizen en andere activiteiten. Ook kun je er trainen onder begeleiding van een wandeltrainer. Op de site van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) vind je een overzicht van wandelverenigingen in heel Nederland.

Naar de lijst met verenigingen

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.