Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes van wandelaars

In Nederland liggen heel veel wandelroutes, maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen wandelroute uitstippelen. Zoals de wandelaars die op deze pagina vertellen over hun eigen wandelroutes. Zo stippelde Ad een route uit over bijzondere wijstgronden in Noord-Brabant en bedacht Albert een route over boerenlandweggetjes.

Header | Wandelroutes van wandelaars

Op Wandel.nl vind je een artikel over Herman van Alfen die met zijn zoon Bent eigen wandelroutes uitstippelt. Onderaan het verhaal vroegen we in een oproep of er meer wandelaars zijn die hun eigen routes maken. Hierop kregen we meerdere reacties binnen. We lichten hier een paar van deze routes voor je uit, zodat ook jij deze routes kunt lopen.

Boerenlandweggetjes wandeling van Albert Bressers

Lengte: 9,5 of 15,5 kilometer

Startlocatie: Wapen van Liempde in Liempde (Noord-Brabant)

Albert Bressers deelt op zijn weblog Bartjes Recepten & Wandelingen verschillende wandelroutes in de omgeving van het Brabantse Liempde. Bijvoorbeeld deze Boerenlandweggetjes wandeling, die je vooral over zandpaden (boerenlandweggetjes) leidt. Vanuit het centrum van het dorp Liempde loop je het buitengebied in en kom je door bosgebieden en langs akkers. Ook wandel je door een gebied waarin edelherten leven. Honden zijn op deze route daarom niet toegestaan. ‘In regenachtige perioden zijn hoge wandelschoenen wel aan te raden’, adviseert Albert.

De Boerenlandweggetjes wandeling staat beschreven op deze pagina op de weblog van Albert.


Afbeelding 1 | Wandelroutes van wandelaars
De Bedafse bergen, foto: Wikimedia - Vincent van Zeijst

Wandeling Bedaf-Breukrand van Ad van Duijnhoven

Lengte: 7 / 8,5 kilometer

Startlocatie: Canadaseweg tegenover Speelboerderij Hullie bij Uden (Noord-Brabant)

Ad van Duijnhoven woont in Uden en stippelde een wandelroute uit die je door een uniek gebied brengt. Je wandelt langs de Peelrandbreuk, waar wijstgronden liggen. Dit zijn hoge en drassige gebieden waar grondwater omhoog komt. Dit is een uniek verschijnsel, dat in Europa bijna nergens voorkomt. Bijzonder aan het water is dat het ijzerrijk is en daardoor aan de oppervlakte een roestbruine kleur heeft. De wijstgronden trekken veel verschillende soorten planten en dieren aan. ‘Deze wijstgronden zijn zo uniek, dat de snelweg A50 zelfs om het gebied heen is gelegd’, vertelt Ad. 

Tijdens deze wandeling van Ad wandel je ook over de stuifduinen van Bedaf. Hier zie je behalve zand oeroude bomen. In het gebied leven veel vogels, zoals sperwers en leeuweriken. Ad start zijn wandeling bij speelboerderij Hullie, waar parkeerplaatsen aanwezig zijn en waar horeca is. Klik op het Word-bestand hieronder om de routebeschrijving van de wandeling van Ad te downloaden.

Meer informatie over deze route

Wandel.nl is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de beschrijvingen van de routes op deze pagina. Neem je smartphone mee tijdens het wandelen, zodat je de juiste route kunt opzoeken als je mocht verdwalen.

Oproep

Heb jij ook een mooie wandelroute uitgezet die je op deze pagina wilt delen met andere wandelaars? Stuur dan een mail naar redactie@wandel.nl. De redactie neemt vervolgens contact met je op.