Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes in Zuid-Holland geschikt voor mensen met reuma

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met reuma. Reuma is er in veel verschillende vormen en kan voor een ieder andere klachten en beperkingen met zich meebrengen. Het uitzoeken van een geschikte wandeling kan lastig zijn. Wandel.nl heeft daarom een aantal routes in Zuid-Holland uitgezocht waar (bijna) alle wandelaars van kunnen genieten.

Zuid Holland Wandelroute Met Reuma (1)
Wandelroutes in Zuid-Holland geschikt voor mensen met reuma (Foto: ©Trudy van der Weide, Pixabay)

Deze wandelroutes in Zuid-Holland zijn maximaal 12 kilometer lang, (overwegend) vlak en variëren in ondergrond, van verhard tot volledig onverhard terrein. Bovendien begint de wandeling direct vanaf de parkeerplaats en zijn er faciliteiten als (openbaar) toilet of horeca aanwezig. Maar ook op de route zelf zijn er mogelijkheden om even een momentje rust te pakken op een bankje met bij voorkeur een mooi uitzicht.

Wandelroute Delft Abtswoudse, Zuid Holland
Wandelroute Delft Abtswoudse (Foto: © Detty Zwaneveld)

De zuidrand van Delft

De Zuidrand van Delft is een wandelroute door polders, over de vroegmiddeleeuwse Tanthofkade en door het Abtswoudse Bos.

Parkeren: Station Delft Campus
Ondergrond: Draag goede waterdichte schoenen, het kan modderig/nat zijn. In het Abtswoudse Bos gaat de route over een aantal houten vlonderpaden over water.
Lengte wandeling: 11,8 km.
Faciliteiten: Toilet mogelijkheid bij de start van de route. In het park en het Abtswoudse bos zijn voldoende bankjes. Er zijn geen bankjes op de Tanthofkade. Zie verder de Alle bankjes app.
Horeca: Nabij Station Delft Campus

Meer informatie over deze route

Markante Delftenaren

Wie kent niet Willem van Oranje, Johannes Vermeer, Hugo de Groot of Antonie van Leeuwenhoek? Op de wandelroute Markante Delftenaren kom je herinneringen aan hen tegen. Je wandelt langs alle attracties van een van de best bewaarde binnensteden van Nederland: Delft. Maar je komt ook heel even buiten de binnenstad. De twee markante Delftenaren Jacques van Marken en zijn vrouw Agneta Matthes hebben rondom het Agnetapark een kleurrijk tuindorp gesticht. Laat je net als ons verrassen door deze bijzondere stadswandeling.

Parkeren: Station Delft
Ondergrond: Goed te lopen in alle jaargetijden. Deze route gaat grotendeels over verharde wegen.
Lengte wandeling: 9 km.
Faciliteiten: Delft Centrum en de eventuele musea op de route. Er staan bankjes in het stadscentrum, in de tuin van het Prinsenhof en in het Agnethapark. Zie verder de Alle bankjes app.
Horeca: Voldoende gelegenheid in het centrum van Delft.

Meer informatie over deze route
Wandelroute Delft Markante Delftenaren, Zuid Holland
Wandelroute Delft Markante Delftenaren (Foto: © Detty Zwaneveld)

Help ons dit overzicht verder aan te vullen

Ken je een reumavriendelijke route? Stuur ons dan een e-mail met jouw tip naar redactie@wandel.nl  onder vermelding van 'Reumavriendelijke wandelroute'. We waarderen het enorm als je ons helpt om het overzicht aan te vullen om zo meer mensen te kunnen laten genieten van een fijne wandeling.

Zwin

Ontdek reumavriendelijke wandelroutes in andere provincies

Lees verder