Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

ReumaNederland en KWbN brengen mensen met reuma in beweging

Bewegen is voor de meer dan 2 miljoen Nederlanders met reuma niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk. Daarom starten Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) en ReumaNederland een samenwerking.

ReumaNederland en KWBN brengen mensen met reuma in beweging

ReumaNederland en KWbN gaan wandelen de komende vijf jaar gezamenlijk onder de aandacht brengen bij mensen met reuma. Juist voor mensen met reuma is voldoende bewegen heel belangrijk. Het maakt spieren sterker en gewrichten soepel. Wandelen is voor mensen met reuma een uitstekende activiteit. ‘Het kan in je eigen tempo en vorm. Door de samenwerking met KWbN hopen we meer mensen met reuma in beweging te brengen’, zegt Jan-Willem Förch, algemeen directeur van ReumaNederland.

Wandelprogramma op maat

KWbN wil wandelen voor iedereen toegankelijk maken en startte drie jaar geleden daarom met het beweegprogramma FitStap. Dit programma is bij uitstek geschikt voor mensen met reuma. Met de kennis van ReumaNederland gaat KWbN het programma FitStap inhoudelijk aanpassen voor mensen met reuma. De FitStap-coaches krijgen een bijscholing om mensen met reuma zo goed mogelijk te begeleiden. Op die manier ontstaat er een wandelprogramma op maat.

CR | /reumanederland-en-kwbn1
Deelnemers aan de Avond4daagse Home Edition

Actie tijdens Avond4daagse – Home Edition

Een ander doel van de samenwerking tussen KWbN en ReumaNederland is het zorgen voor meer bewustwording over reuma. Tijdens de Avond4daagse is er daarom een actie voor basisschoolleerlingen. ‘Voor kinderen met reuma is het lopen van de Avond4daagse niet vanzelfsprekend’, zegt Förch. ‘Dat verhaal willen we vertellen aan alle kinderen die dit jaar meedoen aan de speciale Avond4daagse – Home Edition.’ De deelnemers kunnen bovendien een sponsoractie koppelen aan hun eigen Avond4daagse. Ze lopen ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een kind met reuma. Ouders kunnen bij de inschrijving van hun kind een euro doneren aan ReumaNederland. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandeling van jeugdreuma.

Over Reuma Nederland

Een betere kwaliteit van leven voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma. Aan dat doel werkt ReumaNederland samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, en daarvoor brengt ReumaNederland politiek, zorg en bedrijfsleven in beweging. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen. Met betrouwbare informatie, belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek.