Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes in Overijssel geschikt voor mensen met reuma

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met reuma. Reuma is er in veel verschillende vormen en kan voor een ieder andere klachten en beperkingen met zich meebrengen. Het uitzoeken van een geschikte wandeling kan lastig zijn. Wandel.nl heeft daarom een aantal routes in Overijssel uitgezocht waar (bijna) alle wandelaars van kunnen genieten.

Overijsel Wandelroute Met Reuma (1)
Wandelroutes in Overrijssel geschikt voor mensen met reuma (Foto: ©René Vlak, Pixabay)

Deze wandelroutes in Overijssel zijn maximaal 8 kilometer lang, (overwegend) vlak en variëren in ondergrond, van verhard tot volledig onverhard terrein. Bovendien begint de wandeling direct vanaf de parkeerplaats en zijn er faciliteiten als (openbaar) toilet of horeca aanwezig. Maar ook op de route zelf zijn er mogelijkheden om even een momentje rust te pakken op een bankje met bij voorkeur een mooi uitzicht.

Wandeling Korweg Vilsteren, Overrijssel
Wandeling Korweg Vilsteren (Foto: © Detty Zwaneveld)

Kortweg Vilsteren

Kortweg Vilsteren is een schitterende wandelroute vanuit Vilsteren. Er is heel veel te zien. Denk aan een fraai beukenbos met meerdere uitzichtpunten. De Vecht, een kluizenaarshut, een folly en een heus kasteel. En dat alles op een afstand van iets meer dan 4 km!

Parkeren: Kerk Vilsteren, Vilsterseweg 12, 7734 PD Vilsteren
Ondergrond: Draag goede waterdichte schoenen. De route gaat hoofdzakelijk over onverharde paden. Paden kunnen nat en/of modderig zijn. In het bos kunnen er boomwortels op de paden zitten.
Lengte wandeling: 4,4 km
Faciliteiten: Er zijn voldoende bankjes op deze wandelroute, waarvan sommige met fantastisch uitzicht over de Overijsselse Vecht. Zie verder de Alle bankjes app.
Horeca: Herberg De Klomp

Meer informatie over deze route

Weg van Woldberg

Weg van de Woldberg is een korte, maar zeer gevarieerde wandelroute. Het gebied De Woldberg kent veel historie. Onderweg zie je grafheuvels en leer je weer iets over de geschiedenis over de Koloniën van Weldadigheid.

Parkeren: TOP Woldberg, Bergweg, 8334 MC Tuk
Ondergrond: De meeste paden zijn onverhard. Draag goede waterdichte schoenen, het kan er nat en modderig zijn. Verder zitten er op de wandelpaden in het bos boomstronken.
Lengte wandeling: 7,6 km
Faciliteiten: Er zijn bankjes onderweg. Zie verder de Alle bankjes app. 
Horeca: Tuk’s T-huis & Buitengoed Fredesheim

Meer informatie over deze route
Wandelroute Steenwijk Woldberg, Overrijssel
Wandelroute Steenwijk Woldberg (Foto: © Detty Zwaneveld)

Help ons dit overzicht verder aan te vullen

Ken je een reumavriendelijke route? Stuur ons dan een e-mail met jouw tip naar redactie@wandel.nl  onder vermelding van 'Reumavriendelijke wandelroute'. We waarderen het enorm als je ons helpt om het overzicht aan te vullen om zo meer mensen te kunnen laten genieten van een fijne wandeling.

Zwin

Ontdek reumavriendelijke wandelroutes in andere provincies

Lees verder