Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes in Noord-Brabant geschikt voor mensen met reuma

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met reuma. Reuma is er in veel verschillende vormen en kan voor een ieder andere klachten en beperkingen met zich meebrengen. Het uitzoeken van een geschikte wandeling kan lastig zijn. Wandel.nl heeft daarom een aantal routes in Noord-Brabant uitgezocht waar (bijna) alle wandelaars van kunnen genieten.

Brabant Wandelroute Met Reuma
Wandelroutes in Noord-Brabant voor mensen met reuma (Foto: © Giselaatje via Pixabay)

Deze wandelroutes in Noord-Brabant zijn maximaal 10 kilometer lang, (overwegend) vlak en variëren in ondergrond, van verhard tot volledig onverhard terrein. Bovendien begint de wandeling direct vanaf de parkeerplaats en zijn er faciliteiten als (openbaar) toilet of horeca aanwezig. Maar ook op de route zelf zijn er mogelijkheden om even een momentje rust te pakken op een bankje met bij voorkeur een mooi uitzicht.

Wandeling Woudrichem Brabant
Wandelroute Weg van Woudrichem en slot Loevestein (Foto: © Detty Zwaneveld)

Weg van Woudrichem en slot Loevestein

Deze schitterende, afwisselende wandeling start in het oude vestingstadje Woudrichem. We wandelen langs het eeuwenoud slot Loevestein en door het achterliggend Munnikenland. Onderweg ontmoeten we konikpaarden, schotse hooglanders en verschillende soorten watervogels.  

Parkeren: Parkeerplaats Mosterdpot, Stadshaven 1, 4285 AZ Woudrichem Start route:Fontein van de Vroedmeesterpad, Vroedmeesterpad, 6271 JB Gulpen 
Ondergrond: Draag goede waterdichte schoenen, het kan nat zijn in de uiterwaarden. Hier lopen Konikpaarden en Schotse hooglanders. 
Lengte wandeling: 10 km 
Faciliteiten: Toilet in horecagelegenheid aan het begin en halvewege van de route. Er zijn bankjes onderweg. Zie hiervoor de Alle bankjes app.  
Horeca: Meerdere opties in Woudrichem. Slot Loevestein halverwege de route.  

Meer informatie over deze route

Wandelroute Fellenoord

Deze wandelroute ligt in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. In plaats van door de drukte van het stuifzand te wandelen, kun je genieten van een rustige wandeling aan de noordkant van het park. Wandel langs het buurtschap Fellenoord en laat je verrassen door leuke doorkijkjes. Op deze manier ontdek je een ander aspect van het natuurpark, dat voornamelijk bekend staat om zijn zandverstuivingen. 

Parkeren: Loonse en Drunense Duinen, parkeerplaats De Klinkert, 5151 RD Drunen (NB)
Ondergrond: De route gaat veelal over bospaadjes.
Lengte wandeling: 5,7 km
Faciliteiten: Toilet in horecagelegenheid 'De Klinkert'. Er zijn bankjes onderweg. Zie hiervoor de Alle bankjes app. 
Horeca: Horecagelegenheid 'De Klinkert'

Meer informatie over deze route
Wandelroute Fellenoord Brabant
Wandelen door de bossen (Foto: © Pixabay)

Help ons dit overzicht verder aan te vullen

Ken je een reumavriendelijke route? Stuur ons dan een e-mail met jouw tip naar redactie@wandel.nl  onder vermelding van 'Reumavriendelijke wandelroute'. We waarderen het enorm als je ons helpt om het overzicht aan te vullen om zo meer mensen te kunnen laten genieten van een fijne wandeling.

Zwin

Ontdek reumavriendelijke wandelroutes in andere provincies

Lees verder