Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes in Limburg geschikt voor mensen met reuma

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met reuma. Reuma is er in veel verschillende vormen en kan voor een ieder andere klachten en beperkingen met zich meebrengen. Het uitzoeken van een geschikte wandeling kan lastig zijn. Wandel.nl heeft daarom een aantal routes in Limburg uitgezocht waar (bijna) alle wandelaars van kunnen genieten.

Limburg Wandelroute Met Reuma
Wandelroutes in Limburg geschikt voor mensen met reuma (Foto: © Jo Stolp, Pixabay)

Deze wandelroutes in Limburg zijn maximaal 9 kilometer lang, (overwegend) vlak en variëren in ondergrond, van verhard tot volledig onverhard terrein. Bovendien begint de wandeling direct vanaf de parkeerplaats en zijn er faciliteiten als (openbaar) toilet of horeca aanwezig. Maar ook op de route zelf zijn er mogelijkheden om even een momentje rust te pakken op een bankje met bij voorkeur een mooi uitzicht.

Wandelroute Seven Summits 3 Limburg
Wandelroute Seven Summits 3 (Foto: © Detty Zwaneveld)

Seven summits: 3 Eyserbos

Eyserbos is één van de seven Summits van the Dutch Mountain Trail. Met deze schitterende afwisselende rondwandeling bereik je een maximale hoogte van 197 meter. Je wandelt door een alpenwei naar de top van de wielerberg en terug via een omweg met telkens een andere blik op de Eyserberg. Waan je even in het Toscane van Zuid-Limburg. 

De Seven Summits zijn rondwandelingen naar de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Zeven toppen waar je als wandelaar het echte berggevoel kunt ervaren. Beklim ze allemaal in de spannendste rondwandelingen met de meeste bergbeleving! De hellingen zijn pittig en echte kuitenbijters.  

Parkeren: St. Agathakerk, Grachtstraat 2, 6287 AG Eys 
Ondergrond: Draag goede waterdichte bergschoenen. Deze wandelroute is in Zuid-Limburg en dus niet vlak. De wandelpaden zijn gevarieerd, van asfalt tot smalle kronkelende (gras)paden.  
Lengte wandeling: 8,6 km 
Faciliteiten: Er zijn bankjes onderweg, waarvan sommige met schitterende vergezicht. Zie verder de Alle bankjes app.  
Horeca: Bie de Tantes in Eys, niet onderweg. 

Bekijk deze route

Seven summits 4: Gulperberg

Gulperberg is één van de seven Summits. Met deze rondwandeling bereik je een maximale hoogte van 157 meter. Tijdens het wandelen ervaar je het berggevoel en is het genieten van schitterende vergezichten.  

De Seven Summits, de hoogste top van elk continent, zijn een begrip voor elke ambitieuze klimmer. In Nederland zijn de Seven Summits van Zuid-Limburg zeven steile bergtoppen waar je als wandelaar het echte berggevoel kunt ervaren. Beklim ze allemaal in de spannendste rondwandelingen met de meeste bergbeleving! De hellingen zijn pittig en echte kuitenbijters.  

Wandelroute Seven Summits 4 Limburg
Wandelroute Seven Summits 4 (Foto: © Detty Zwaneveld)

Parkeren: Prins Willem Alexanderplein, Schoolstraat 1,6271 JD Gulpen 
Start route: Fontein van de Vroedmeesterpad, Vroedmeesterpad, 6271 JB Gulpen 
Ondergrond: Draag goede waterdichte bergschoenen.  
Lengte wandeling: 6,2 km 
Faciliteiten: Toiletgelegenheid aan de start van de route in het dorp Gulpen. Op deze wandelroute zijn meerdere bankjes..  
Horeca: Restaurant de Gulperberg. En meer in het gezellige Gulpen bij start/eind. 

Bekijk deze route

Help ons dit overzicht verder aan te vullen

Ken je een reumavriendelijke route? Stuur ons dan een e-mail met jouw tip naar redactie@wandel.nl  onder vermelding van 'Reumavriendelijke wandelroute'. We waarderen het enorm als je ons helpt om het overzicht aan te vullen om zo meer mensen te kunnen laten genieten van een fijne wandeling.

Zwin

Ontdek reumavriendelijke wandelroutes in andere provincies

Lees verder