Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes in Flevoland geschikt voor mensen met reuma

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met reuma. Reuma is er in veel verschillende vormen en kan voor een ieder andere klachten en beperkingen met zich meebrengen. Het uitzoeken van een geschikte wandeling kan lastig zijn. Wandel.nl heeft daarom een aantal routes in Flevoland uitgezocht waar (bijna) alle wandelaars van kunnen genieten.

Flevoland Wandelroute Met Reuma
Wandelroutes in Flevoland geschikt voor mensen met reuma (Foto: © Aline Dassel,Pixabay)

Deze wandelroutes in Flevoland zijn maximaal 10 kilometer lang, (overwegend) vlak en variëren in ondergrond, van verhard tot volledig onverhard terrein. Bovendien begint de wandeling direct vanaf de parkeerplaats en zijn er faciliteiten als (openbaar) toilet of horeca aanwezig. Maar ook op de route zelf zijn er mogelijkheden om even een momentje rust te pakken op een bankje met bij voorkeur een mooi uitzicht.

Wandelroute Big Five Natuurpark Lelystad
Wandelroute Big Five Natuurpark Lelystad (Foto: © Detty Zwaneveld)

Big Five route Natuurpark Lelystad

In het Natuurpark Lelystad zijn vijf interessante grote bewoners, waarvan de wisent misschien de meest imposante is. Langs de Big Five route Natuurpark Lelystad loop je de meeste kans om deze ‘Europese bizon’ en de andere 4 van de Big Five te zien. Je kunt przewalskipaarden, Pater-Davidsherten, elanden en edelherten tegenkomen.  

Parkeren: Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. Parkeerplaats: betaald parkeren € 3,- 
Ondergrond: Goed begaanbaar. Grotendeels over verhard. Sommige paadjes zijn smaller, maar men heeft dan de mogelijkheid om op het hoofdpad te blijven. Route is eenvoudig in te korten.  
Lengte wandeling: 7 km 
Faciliteiten: Bezoekerscentrum. Hier is ook een toilet aanwezig. 
Horeca: Geen horeca aanwezig.  

Meer informatie over deze route

Weg van Waterloopbos

Een boswandeling door Rijksmonument Waterloopbos, waar natuur, kunst en techniek samenkomen. Verder gaat de route door het aangrenzende jonge Voorsterbos.  

Parkeren: TOP Waterloopbos, Voorsterweg 34, Marknesse 
Ondergrond: Draag goede waterdichte schoenen, het kan er nat en modderig zijn. Delen van de route gaan over houten vlonderpaden over het water. Maar deze zijn te vermijden.  
Lengte wandeling: 10 km  
Faciliteiten: Er zijn bankjes onderweg. Zie hiervoor de Alle bankjes app.  
Horeca: Paviljoen Het ProefLab/Waterloopbos 

Meer informatie over deze route
Wandelroute Weg Van Waterloopbos
Wandelroute weg van Waterloopbos (Foto: © Detty Zwaneveld)

Help ons dit overzicht verder aan te vullen

Ken je een reumavriendelijke route? Stuur ons dan een e-mail met jouw tip naar redactie@wandel.nl  onder vermelding van 'Reumavriendelijke wandelroute'. We waarderen het enorm als je ons helpt om het overzicht aan te vullen om zo meer mensen te kunnen laten genieten van een fijne wandeling.

Zwin

Ontdek reumavriendelijke wandelroutes in andere provincies

Lees verder