Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes in Drenthe geschikt voor mensen met reuma

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met reuma. Reuma is er in veel verschillende vormen en kan voor een ieder andere klachten en beperkingen met zich meebrengen. Het uitzoeken van een geschikte wandeling kan lastig zijn. Wandel.nl heeft daarom een aantal routes in Drenthe uitgezocht waar (bijna) alle wandelaars van kunnen genieten.

Drenthe Wandelroute Met Reuma
Wandelroutes in Friesland geschikt voor mensen met reuma (Foto: © Ria, Pixabay)

Deze wandelroutes in Drenthe zijn maximaal 7 kilometer lang, (overwegend) vlak en variëren in ondergrond, van verhard tot volledig onverhard terrein. Bovendien begint de wandeling direct vanaf de parkeerplaats en zijn er faciliteiten als (openbaar) toilet of horeca aanwezig. Maar ook op de route zelf zijn er mogelijkheden om even een momentje rust te pakken op een bankje met bij voorkeur een mooi uitzicht.

Paarse Wandelroute Asserbos
Paarse Wandelroute Asserbos Drenthe (Foto: © Detty Zwaneveld)

Paarse route Asserbos

De Paarse route gaat door het schitterende oude Asserbos. Er zijn veel paden, van smalle kronkelpaadjes tot statige bomenlanen. Tijdens deze korte wandelroute zie je veel eeuwenoude bomen en maak je kennis met de interessante historie van Assen.  

Parkeren: Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2
Ondergrond: verhard/onverhard. Goed te lopen in alle jaargetijden. Draag goede waterdichte schoenen, het kan er nat en modderig zijn.
Lengte wandeling: 4,8 km
Faciliteiten: Bij het duurzaamheidscentrum Assen kan je gebruik maken van het toilet. Ook is er een wisselende expositie en kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Sommige activiteiten zijn begeleid, maar er zijn ook activiteiten die je als bezoeker zelfstandig kunt doen. 
Horeca: Duurzaamheidscentrum Assen

Meer informatie over deze route

Veenpluisroute

De veenpluisroute is een gemarkeerde wandeling van 7 km door afwisselend natuurgebied met bos, heide, stuifzand, vennen en beekdalen. Ook wandel je over een lange houten vlonder over het Grolloërveen. Beleef de wildernis in het Hart van Drenthe.

Parkeren: P-plaats Zandspeelplaats boswachterij Grolloo Elp 
Ondergrond: Draag goede waterdichte schoenen, het kan er nat en modderig zijn. Ook kunnen er op de wandelpaden boomwortels zitten.  
Lengte wandeling: 7 km 
Faciliteiten: Er zijn bankjes onderweg. Zie hiervoor de Alle bankjes app.  
Horeca: Geen horeca aanwezig.   
 

Meer informatie over deze route
Drenthe Veenpluisroute
Veenpluisroute Drenthe (Foto: © Detty Zwaneveld)

Help ons dit overzicht verder aan te vullen

Ken je een reumavriendelijke route? Stuur ons dan een e-mail met jouw tip naar redactie@wandel.nl  onder vermelding van 'Reumavriendelijke wandelroute'. We waarderen het enorm als je ons helpt om het overzicht aan te vullen om zo meer mensen te kunnen laten genieten van een fijne wandeling.

Zwin

Ontdek reumavriendelijke wandelroutes in andere provincies

Lees verder