Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Vijf redenen om een avondwandeling te maken

Wat zijn de voordelen van wandelen in de avond? Een mooie zonsondergang, de frisse avondlucht en een positief effect op je nachtrust. Wandel.nl zet de voordelen op een rij.

Foto: David Read
Foto: David Read

Een mooie zonsondergang en de frisse avondlucht zijn absolute pluspunten van een avondwandeling. Maar weet je dat een avondwandeling nog meer voordelen heeft?

zonsondergang

1. Na een avondwandeling kom je ontspannen thuis, waardoor je makkelijker in slaap zult vallen. Je slaapt beter en daardoor ben je de volgende ochtend beter uitgerust.

2. Je ziet andere dieren dan overdag. Nachtdieren ontwaken en komen tevoorschijn, zoals vleermuizen en uilen. In dit artikel geven we je tips om (als je wat geluk hebt) vleermuizen te zien.

3. 's Avonds zijn je spieren al opgewarmd. Hierdoor kan het zijn dat je in de avond prettiger wandelt dan in de ochtend. Uiteraard is dit ook per persoon verschillend.

4. Heb je een drukke en stressvolle dag gehad? Dan is het heel fijn om 's avonds nog even je gedachten te ordenen of juist afleiding te zoeken. Wandelen is hiervoor een prima manier.

5. In de avonduren is het meestal wat rustiger met verkeer van overdag. Hierdoor kun je meer genieten van de rust en van de natuur om je heen.