Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Veerse wateren

De route Veerse wateren is een tweedaagse route. Je start deze wandeling bij station Middelburg. Vanuit het historische centrum van Middelburg loop je over het Zeeuwse platteland naar Veere.

Beeld voor een kerk
Persoon wandelend over een dijk van gras

De wandelroute Veerse wateren in het kort

De route Veerse wateren is een tweedaagse route. Je start deze wandeling bij station Middelburg. Vanuit het historische centrum van Middelburg loop je over het Zeeuwse platteland naar Veere. Je loopt dan langs de Veersche Watergang en de Botjeszeekreek; een rust- en broedgebied voor vogels. De toren van het vestingstadje Veere is al van verre zichtbaar. De tweede dag loop je van Veere naar Arnemuide, langs het Veerse meer en over oude zeedijken. De route kan drassig zijn. Een gedeelte van de route is niet toegankelijk voor honden vanwege loslopende schapen op de dijken. Er is wel een alternatieve weg beschikbaar.

De wandeling ‘Veerse wateren’ is een tweedaagse route van totaal 22 km. De afstand van Middelburg naar Veere is 12 km, van Veere naar Arnemuide is 10 km. Een overnachting kan bijvoorbeeld geboekt worden bij Romantik Hotel Auberge de Campveerse Toren, Kaai 2, 4351 AA Veere, tel. 0118- 50 12 91, www.campveersetoren.nl

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.