Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Deze wandelroutes kwamen er in 2022 bij

We kunnen terugblikken op een geweldig wandeljaar 2022. Wandelen is populairder dan ooit en er komen gelukkig steeds meer mooie en leuke wandelroutes bij. Bekijk nu 5 mooie routes die onlangs zijn geopend.

afbeelding van een rivier in het graslandschap met zonsondergang.
Hancate (Overijssel).

Maak jij op het einde van het jaar ook altijd een flinke wandeling om de balans op te maken? Al wandelend heb je de tijd en rust om terug te blikken op wat het afgelopen jaar je heeft gebracht. Welke ontmoetingen, uitdagingen, hobbels en inzichten kwamen er op je pad? Heb je zoveel gewandeld als je wilde? Wist je dat er in 2022 weer heel veel nieuwe routes zijn uitgezet en geopend? Op Wandel.nl bieden we je 5 nieuwe wandelroutes uit 2022, die jou een uitstekende eindejaars- of nieuwsjaarswandeling opleveren.

Wandelroute Velderberg,  Hancate

Hancate is een buurtschap in de gemeente Hellendoorn. Met deze wandeling van 8 kilometer kom je langs het meanderende riviertje de Regge en door de Velderberg. In dit natuurgebied is Waterschap Regge en Dinkel in 2005 begonnen met het herstel van de oude rivierbeddingen van de Regge. Het van origine bochtige riviertje krijgt zoveel mogelijk haar oorspronkelijke stroming terug. Dit prachtige natuurgebied biedt een veilig thuis aan vogels en andere dieren, die prima gedijen tussen eeuwenoude eiken en de weelderige planten en bloemen die er groeien.

Bekijk de route

Klompenpad Eldensche Veldpad, Arnhem

Ben je een fan van klompenpaden? Dan mag het nieuwste pad, dat officieel begin december 2022 geopend is, niet ontbreken op je wandellijstje. Het Klompenpad Eldensche Veldpad voert je door de uiterwaarden van de Rijn, onder de rook van Arnhem en is 15 kilometer lang. Wandel door het Romeinse verleden, geniet van de grazende Galloway runderen en Konikpaarden in de uiterwaarden, ontdek hoe water hier door de eeuwen heen het landschap heeft bepaald en wat de baksteenindustrie voor dit gebied heeft betekend. Klompen aan, rugzak op, en gaan!
Naast dit klompenpad zijn er in 2022 nog vijf klompenpaden in gebruik genomen. Je vindt alle klompenpaden hier.

Bekijk de route
afbeelding van chillende konikpaarden langs het Eldensche Veldpad.
Eldensche Veldpad.
afbeelding van 2 wandelaars door de Betuwe, langs bloesem.
Betuwe. (Foto's: © Shutterstock)

Streekpad Betuwepad, Tiel

Eigenlijk ontstond deze route al in 2021, maar pas in 2022 kwam de routegids beschikbaar. Bereid je voor op 146 kilometer wandelgenot van Streekpad Betuwepad! Als dat teveel van het goede is, kies je voor één van de 12 dagetappes, die variëren van 7 tot 18 kilometer. Iedere etappe heeft zijn eigen charme, ook als de bloesem niet in bloei staat. Graspaden, dijken en stille asfaltweggetjes leiden je door een kleinschalig rivierenlandschap met afwisselend boerderijen, molens, forten, dorpen en stadjes. Het pad is in beide richtingen bewegwijzerd, de route is middels een .gpx te volgen en je kunt de route met een routeboekje lopen.

Bekijk de route en etappes

Route des Vins, Berg en Terblijt – Houthem-St. Gerlach

Reis langs de Limburgse wijnen met de Routes des Vins. In het zuidelijke Limburg, waar het landschap glooit en het leven goed is, leent de kalkhoudende grond zich uitstekend voor de druiventeelt. Wijn van eigen bodem is in opkomst en deze wandelroute is het afgelopen jaar nieuw aan de wijnwandelroutes Routes des Vins toegevoegd.

Vanuit Berg en Terblijt wandel je door het heuvelachtige landschap, kom je langs authentieke grotwoningen en uiteraard bezoek je meerdere wijngaarden, zoals, Wijndomein St. Martinus, Wijngoed Lenoire en Dorpswijngaard Halte St. Gerlach. Vergeet niet een glaasje wijn te proeven! En heb je na deze wandeling van 12 kilometer nog geen genoeg van de wijnranken? Ontdek dat nog meer wijngaarden met de andere Routes des Vins.

Bekijk de route
afbeelding van een groene wijngaard in Berg en Terblijt.
Berg en Terblijt.
afbeelding van twee wandelaars over de heuvels bij Valkenburg.
Valkenburg.

NS-wandeling Valkenburg aan de Geul, Maastricht

Combineer een ontspannen dagje treinen met een NS-wandeling in het zuiden van het land. De nieuwe wandelroute van Maastricht naar Valkenburg aan de Geul (13 kilometer) of Schin op Geul (17 kilometer) geeft je echt even een vakantiegevoel. De afwisselende wandeling voert je van het centrum van Maastricht (neem even een koffie met vlaai voor je met je wandeling van start gaat) naar de glooiende heuvels. Onderweg kom je langs de voormalige Curfsgroeve, wat nu een prachtig natuurgebied is. De slingerende Geul brengt je naar Valkenburg. De bedrijvige binnenstad is een ideale plek om de wandeling af te sluiten. Je kunt ook een museum bezoeken. Nog niet uitgewandeld? Wandel dan door naar Schin op Geul en vergaap je aan de prachtige kastelen in het Geuldal. 

Bekijk de route

Vooruitkijken: Wandel Bucketlist

Herken je dat? Terwijl je je ene voet voor de ander zet, trekt de mist op in je hoofd en voel je ruimte om vooruit te kijken. Wat worden jouw goede wandelvoornemens voor 2023? Doe mee met onze actie en vul de Wandel Bucketlist 2023 in. Je kunt er geweldige prijzen mee winnen, zoals een wandelweekend op Texel ter waarde van 285 euro!

Ga naar de Wandel Bucketlist 2023