Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Leuke strandtenten als startpunt van je wandeling

Een zomer is niet compleet zonder een dagje zon, zee en strand. Ook als de zon even niet schijnt, dan start je jouw wandeling vanuit één van deze strandtenten voor een op en top vakantiegevoel. Je eindigt hier vervolgens weer om bij te tanken en na te genieten.

strand en strandtent op de achtergrond op Ameland.
Ameland. Foto: © Shutterstock)

The Sunset, Ameland

Na een heerlijke wandeling de zon achter Terschelling weg zien zakken. Dat is nog eens een ander gezicht. Beachclub The Sunset is gelegen op het uiterst westerse puntje van Ameland. Geniet van de rust en de natuur met een wandeling over het Boswachterspad Hollumerduinen en Lange Duinen of zoek de koelte van het Hollumerbos op.

Beach Inn, IJmuiden

Lekker uitwaaien met je viervoeter? Dan zijn jullie bij Beach Inn meer dan welkom. Naast gerechten voor jou als baasje, staat er zelfs wat lekkers voor honden op het menu. Het brede strand bij IJmuiden leent zich perfect voor een potje rennen, graven en apporteren. Wil je de duinen in? Dan mag je in bepaalde delen van Zuid-Kennemerland wandelen, maar wel aan de leiband.

Ubuntu Beach, Zandvoort

Ubuntu Beach is één van de strandtenten in Zandvoort die een fijne Ibiza-vibe uitstraalt. Een relaxt lounge muziekje, lekkere gerechten en zomerse cocktails doen je bijna vergeten dat je aan de Noord-Hollandse kust bent. Op wandelafstand (bij parkeerplaats De Zuid) vind je een entree van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Kies voor één van de vele wandelingen die je door de duinen voeren. Omdat de wandelingen in verschillende delen van het gebied starten en eindigen, kan het zijn dat je vanaf de genoemde entree een aanlooproute hebt. Niet bang voor een dag in de benen? Wandel dan de route van 30 kilometer.

Twee wandelaars zitten in de duinen van Zandvoort.
Zandvoort. (Foto: © Shutterstock)
Scheveningen strand van bovenaf.
Scheveningen. (Foto: © Shutterstock)

Barbarossa, Scheveningen

Net ten noorden van Scheveningen ligt het Zwarte Pad. Buiten de drukte van het toeristische Scheveningen kom je hier tot rust in één van de vele strandtenten. De stijlvolle beachclub Barbarossa straalt luxe, elegantie en kwaliteit uit. De ideale plek om je even onder te dompelen in betaalbare luxe. Bovendien ligt duin- en natuurgebied Meijendel om de hoek. Kies één van de routes door dit natuurgebied.

Timboektoe, Wijk aan Zee

Uit de drukte en in een ongedwongen sfeer is Timboektoe de plek waar je tot rust kunt komen. Of waar je juist kunt kiezen voor één van de vele strand activiteiten. Liever de inwendige mens verzorgen? Dan ben je hier aan het goede adres. De biologische kaart biedt je gerechten om je vingers bij af te likken.

Rondje Wijk aan Zee laat je kennismaken met het kustdorpje en haar directe omgeving. Van zandpaden door de duinen tot overblijfselen van de Atlantikwall.

De Zeemeeuw, Muiderberg

Aan de voormalige Zuiderzee, met zicht op Pampus, ligt strandpaviljoen De Zeemeeuw. Dit strandpaviljoen in Muiderberg is één van de oudste van Nederland. Met het strand en de haven pal voor de deur valt hier veel te zien als je lekker op het terras zit na te genieten van je wandeltocht van Muiderberg naar Muiden en weer terug.

Kasteel Muiden en water met zonsondergang van bovenaf.
Muiden. (Foto: © Shutterstock)
Gouden licht op Beachclub Perry's in Scharendijke.
Beachclub Perry's in Scharendijke. (Foto: Flickr)

Beachclub Perry’s, Scharendijke

Op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duivenland waan je je in Noord-Afrikaanse sferen bij Beachclub Perry’s. De bijzondere ligging aan de Brouwersdam met de Noordzee aan de ene en de Grevelingen aan de andere kant én de wereldmenukaart maken dit tot een Perrydise.
Knoop zelf de wandelknooppunten aan elkaar voor een ontdekkingstocht door het Zeeuwse landschap.

Zeecafé, Oostkapelle

Verwacht geen high end interieurstyling bij deze strandtent, maar hier zit je echt met de voeten in het zand. Zeecafé Oostkapelle bestaat uit een zeecontainer, waarbij het strand als terras fungeert. Het echte strandleven barst pas echt los als de braai wordt aangestoken.
Om deze strandtent te bereiken moet je wel even een stukje wandelen, maar dat kun je prima combineren met één van de wandelingen door het achterliggende duingebied van Oranjezon.

meerdere wandelaars lopen door de duinen van Oostkapelle.
Oostkapelle. (Foto: © Shutterstock)