Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Vier dagwandelingen in Wallonië

Dichtbij en gevarieerd. Dat zijn twee woorden die van toepassing zijn op wandelen in Wallonië. Ontdek tijdens deze vier wandelingen de grensstreek rondom een voormalig mijncomplex, prachtige uitzichtpunten, een imposant kasteel en zet niet alleen stappen boven- maar ook ondergronds.

Een van de mooiste dorpen In Wallonië: Ny (Afbeelding: WBT Mark Rossignol)
Een van de mooiste dorpen In Wallonië: Ny (Afbeelding: WBT Mark Rossignol)

Voor het nieuwste Magazine Wandel.nl is onze blogster Eva Hopstaken op roadtrip geweest door de Belgische Ardennen. Onderweg maakte ze vier dagwandelingen die ze graag met jou wilt delen. Ben je benieuwd naar het hele verslag van Eva? Bestel het magazine in onze webshop.

Blegny: de duisternis van de oude mijn

Net over de grens ligt in het land van Herve het oude mijnstadje Blegny. Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling van 15,9 kilometer wandel je vanaf Blegny richting de steenberg van de voormalige steenkolenmijn, waar je op een prachtig uitzicht wordt getrakteerd. Onderweg passeer je de dorpjes Mortier en Saint-Remy en struin je langs de beken La Richelette en Rau de Bolland. Boven aangekomen kan je een bezoekje brengen aan de oude mijnschacht. Daarna volgt een stuk door weilanden en langs klaphekjes. Onderweg zijn er voldoende wandelbankjes om even te pauzeren. De route is te lopen via een routebeschrijving en er is ook een GPX-bestand te downloaden.

Meer informatie
De mijn van Blegny (Afbeelding: Antonio Ponte)
De mijn van Blegny (Afbeelding: Antonio Ponte)
Stuwmeer Robertville (Afbeelding Wikimedia: Sd1982)
Stuwmeer Robertville (Afbeelding Wikimedia: Sd1982)

Malmedy: klein maar fijn

Deze wandeling van iets minder dan 10 kilometer is een echte kuitenknijter. De tocht start bij het poortgewelf naast Taverne ST. Piere in Malmedy. Waarna je steil omhoog de kalvarieberg op klimt en geniet van uitzicht over de stad. De route vervolgt zich over een kronkelpad die af en toe omhoog en omlaag gaat richting het eindpunt: het meer van Robertville. Onderweg passeer je de rotsformatie Nez de Napoléon en de majestueuze burcht Reindhardstein. De route is rood wit gemarkeerd. Let op: het laatste stuk van de route is tijdelijk geblokkeerd vanwege werkzaamheden bij de dam. Dit duurt tot 8 juli 2022.

Meer informatie

Modave: Kuieren over het kasteeldomein

Deze wandeling van 8 km rond het kasteel van Modave brengt je naar de Condroz, een land van romantische kastelen, in de provincie Luik. De perfecte locatie om heerlijk te kuieren over het kasteeldomein. Onderweg doorkruis je bos en voert de route je richting Petit-Modave, een verdwenen dorp. De route is te lopen via een app en GPX-bestand.

Meer informatie
Kasteel Van Modave (Afbeelding: WBT J.P. Remy)
Kasteel Van Modave (Afbeelding: WBT J.P. Remy)
Uitzicht over de vallei van Isbelle (Afbeelding: Originelewandelingen.be)
Uitzicht over de vallei van Isbelle (Afbeelding: Originelewandelingen.be)

Hotton: spannend boven- en ondergronds

Je verkent tijdens deze rondwandeling van 13 kilometer enkele mooie rotsen en grotten rondom Hotton. Onderweg zal je karstverschijnselen tegenkomen, dat zijn diepe scheuren en spleten in de grond ontstaan door het oplossen van kalk. Ook passeer je de vallei van de Isbelle, een riviertje dat in de talloze gaten, scheuren en spleten in de bodem verdwijnt. Slechts na langdurige regenval komt Isbelle bovengronds te lopen. De route is te lopen via een GPX-bestand of routebeschrijving.

Meer informatie

Wil je Eva haar reisverslag lezen?

Eva's volledige reisverslag, en meer wandelinspiratie, is te lezen in Magazine Wandel.nl 2-2022. Het magazine is te bestellen in onze webshop. Wil je vier keer per jaar volop wandelinspiratie in je brievenbus ontvangen? Neem dan een abonnement op Magazine wandel.nl

Meer informatie over Magazine wandel.nl