Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Laag-Soeren

Vanaf station Dieren wandel je al snel het voormalige jachtgebied van de Oranjes in. Op de Carolinaberg, ontstaan toen het wildpark werd omgevormd in een productiebos is het moeilijk kiezen: veertien paden komen hier bij elkaar.

Laag-Soeren
Afbeelding 2 Laag Soeren

De wandelroute Laag-Soeren in het kort

Vanaf station Dieren wandel je al snel het voormalige jachtgebied van de Oranjes in. Op de Carolinaberg, ontstaan toen het wildpark werd omgevormd in een productiebos is het moeilijk kiezen: veertien paden komen hier bij elkaar. Langs voor de Veluwe kenmerkende sprengen en beken bereik je Laag-Soeren. Het sprengenwater en de bosrijke omgeving met frisse lucht zorgden er in belangrijke mate voor dat hier Nederlands eerste kuuroord kon ontstaan. Nadat je de toeristische spoorlijn Dieren-Apeldoorn en het Apeldoorns Kanaal hebt gepasseerd, verlaat je ook het bosgebied. Daar komen weilanden en akkers met ruim zicht voor in de plaats. Maar ook hier vind je de nodige afwisseling. De route gaat langs Landgoed Leusveld (een landhuis met een parkbos), akkers en weilanden in beheer bij Natuurmonumenten. Voordat je station Brummen bereikt, loop je langs Kasteel Engelenburg, tegenwoordig in gebruik als hotel-restaurant en conferentiecentrum. 

De route start bij het station Dieren en eindigt bij station Brummen. Je wandelt totaal 21 km lang en de route is helemaal gemarkeerd.  Met onderstaande button kun je de route downloaden.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.