Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

De Hondsrug

De route start in het Groningse Haren en loopt tot het dorp Zuidlaren in Drenthe. Vanaf het station in Haren loop je door het Burgemeester Boeremapark, welke in 1956 werd aangelegd en ook wel de ‘Parel van het Noorden’ wordt genoemd.

Header | De Hondsrug

De wandelroute De hondsrug in het kort

De route start in het Groningse Haren en loopt tot het dorp Zuidlaren in Drenthe. Vanaf het station in Haren loop je door het Burgemeester Boeremapark, welke in 1956 werd aangelegd en ook wel de ‘Parel van het Noorden’ wordt genoemd. Vervolgens loop je langs De Vennen, het hoofdkantoor van het Groninger Landschap, welke vroeger het woonhuis van tabaksfabrikant H.H. Niemeijer was. Buiten het dorp Haren volg je een gedeelte van het bekende Pieterpad. Via Glimmen wandel je richting Appèlbergen. Dit voormalig militair oefenterrein is tegenwoordig een bos met heide en veenrestanten. Je loopt vervolgens door het Noordlaarderbos richting de Pingoruïne, waarvan er nog enkel te vinden zijn in de grensstreek van Groningen, Friesland en Drenthe. Langs enkele hunebedden eindigt de tocht in het esdorp Zuidlaren, bekend vanwege de jaarlijkse paardenmarkt.

Driekwart van de route gaat over onverharde paden en bedraagt totaal 15 km, waarvan 12,5 km rood-wit gemarkeerd is. De route is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en start bij station Haren en eindigt bij bushalte Zuidlaren.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.