Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Op wandelvakantie in Denemarken – minder ver weg dan je denkt

Stap je vanuit Utrecht rond lunchtijd in de auto en zet je koers richting het noorden? Dan rijd je rond de tijd dat je buik begint te rammelen voor de avondmaaltijd de grens over met Denemarken. Een heerlijk land voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Bij uitstek geschikt als wandelland. En dus helemaal niet zo ver weg als je misschien dacht.

vrouw fotografeert het berglandschap in Denemarken.
Nationaal Park Rebild Bakker in Denemarken.

In samenwerking met Oad

Met zijn prachtige duingebieden, heuvelachtige natuur en lage bevolkingsdichtheid is Denemarken een land waar je overal van de prachtige uitzichten kunt genieten. Je staart over graanvelden, graslanden met af en toe een houten boerderij of kerkje. Of over de prachtige zee, die bij mooi weer doet denken aan de azuurblauwe wateren in het verre zuiden. Oad tipt jou in dit bijzondere land twee wandelvakanties waarbij je het aantal wandelingen kunt aanpassen aan je eigen niveau. Zo zijn beide reizen voor iedereen goed te doen.

Je wandelt over keurige paden met het certificaat ‘premium wandelpad’
heuvelachtig landschap in Rebild Bakker in Denemarken
Nationaal Park Rebild Bakker.

Tip 1: Wandelvakantie Rebild Bakker

Het hart van het prachtige Nationaal Park Rebild Bakker is het vertrekpunt voor deze heerlijke wandelvakantie. Je verblijft zeven nachten in een karakteristiek hostel met rieten dak. Je wandelt tijdens je verblijf over keurige paden die niet voor niets certificaten als ‘premium wandelpad’ dragen. Alleen al op de eerste wandeldag zie je de prachtige Ravnkilden bron, wandel je door het ‘Trollenbos’ en eindig je 102 meter boven zeeniveau met een prachtig uitzicht over het park.

Het mooie van deze wandelvakantie is dat je niet alleen door bossen en velden loopt, maar je hebt ook de kans iets van de cultuur te zien. Zo kun je een heuse kunstroute wandelen langs de street art in Aalborg, zie je een Viking-begraafplaats en kun je forellen en ijsvogels spotten in een prachtig brongebied. Een heerlijke, diverse wandelvakantie dus. En al te boeken vanaf 399 euro per persoon!

Ontdek meer over deze wandelvakantie
het stadsgezicht van Aalborg.
Aalborg.
Spreeuwenzwermen geven prachtige voorstellingen bij het ondergaan van de zon
vuurtoren aan zee in Zuid-Jutland.
Gendarmstien, Zuid Jutland.

Tip 2: Wandelvakantie Zuid-Jutland

Op deze unieke rondreis ontdek je het mooiste van Zuid-Jutland, dat vlak boven de grens met Duitsland begint. Tijdens deze vakantie verblijf je in twee verschillende hotels en op je eerste wandeldag stuit je direct op een bekend tafereel: de molen van Højer, een typisch Nederlandse stellingmolen van maar liefst 22 meter hoog. Wanneer je in september of oktober wandelt, loop je ook nog eens kans ‘De Sort Sol’, oftewel de Zwarte Zon, te mogen bewonderen. Zwermen van tot een miljoen spreeuwen geven prachtige voorstellingen bij het ondergaan van de zon.

Het zijn slechts twee hoogtepunten van deze wandelrondreis die langs het water en de prachtige natuur leidt en waarbij je stops maakt op diverse hoogtepunten (ook hier vind je een bijzondere Viking-begraafplaats). Het maakt deze wandelvakantie tot een echte cultuurreis. En omdat alle hotels al voor je geregeld zijn, kun je daar onbezorgd van genieten!

Ontdek meer over deze wandelvakantie
Stenen op een Vikingbegraafplaats in Zuid-Jutland
Lindholm Hoje Vikingbegraafplaats in Zuid Jutland.