Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelen vanaf een safaritent op Camping de Heerlijkheid Vorenseinde

In het Noord-Brabantse dorp Rucphen vind je Camping de Heerlijkheid Vorenseinde. Een perfect startpunt voor mooie wandelingen. Samen met Vodatent mogen wij een weekendje weg in een van hun safaritenten verloten en we tippen je meteen de mooiste routes.

Safaritenten op Camping de Heerlijkheid Vorenseinde

In samenwerking met Vodatent

De ultieme wandelvakantie met safaritenten op toplocaties

Vodatent is een jonge reisorganisatie, gericht op campingvakanties voor het hele gezin. Sinds 2014 verhuurt Vodatent safaritenten op verschillende campings door heel Europa. Bij aankomst op de camping staat je safaritent al volledig voor je klaar, zodat je zelf niks meer hoeft op te zetten. Er is voldoende keuze. Zo kun je kiezen uit een safaritent met of zonder sanitair en is er ruimte voor 2, 4 of 6 personen. Veel van de safaritenten staan op campings midden in de natuur, wat ideaal is voor wandelaars. Je wandelt vanaf je safaritent zo de natuur in!

Bekijk alle locaties

Camping de Heerlijkheid Vorenseinde

In het Noord-Brabantse dorp Rucphen vind je Camping de Heerlijkheid Vorenseinde. De eigenaren Olav en Clara heten je graag welkom. De camping bevindt zich naast de Rucphense bossen, hier kun je je uren vermaken! Het bos bestaat uit loofbomen, zandduinen, hei en graslanden. Er lopen verschillende wandelroutes door het gebied, waardoor je steeds iets nieuws tegen kunt komen.

Rucphense heide
Rucphense heide (foto: © G.Lanting - Wikimedia)
Camping de Heerlijkheid Vorenseinde

Op de camping zelf kun je helemaal tot rust komen. De camping was ooit een veeteeltbedrijf en is later door de eigenaren omgetoverd tot camping. Het terrein bestaat uit twee hectare grond, welke de eigenaren hebben beplant met 2000 planten en meer dan 60 bomen. Hierdoor hoor je de vogels fluiten vanuit je safaritent. Voor kinderen is er een trampoline en een kleine glijbaan. Naast het verblijven in een safaritent is het ook mogelijk langs te komen met je eigen camper.

De safaritenten

Op deze camping staan safaritenten met ruimte voor 4 personen. In de safaritent staat een tweepersoonsbed en een stapelbed. Daarnaast heeft dit type safaritent eigen sanitair met toilet, wastafel en douche. Ook zit er een keuken in de safaritent. Hier ervaar je het buitenleven van kamperen, met het gemak van thuis.

Safaritenten op Camping de Heerlijkheid Vorenseinde
Rucphense Bossen
Rucphense Bossen (foto: © Freddy - Komoot)

Drie wandeltips vanaf de camping

1. Rondje vanuit je safaritent

Vodatent heeft vanuit de camping een heerlijke wandeling uitgezet van zo’n 10 kilometer. Tijdens dit rondje wandel je door de Rucphense bossen en langs de Rucphense heide. Wandel onder de groene loofbomen en over de paars bloeiende heide. Onderweg staan picknicktafels om even te genieten van de prachtige uitzichten. Je viervoeter mag overigens meegenieten. De wandeling is te vinden op Komoot. Klik hier om de wandeling te openen.

2. Landgoed Visdonk

Op een kwartiertje rijden van de camping vind je Landgoed Visdonk. Hier loop je tussen de landbouwgronden door een prachtig stuk natuur, met heide, bos en als hoogtepunt het Rozenven. De naam Visdonk is ontstaan uit het oude woord fis, dat bunzing betekent. Wie weet zie jij de bunzing wel over het wandelpad rennnen. De route is gemarkeerd, start bij Brasserie t-Huis en de hond mag mee. Klik hier voor meer informatie.

3. Natuurgebied Pannenhoef

Ongeveer 15 minuten de andere kant op vanaf de camping vind je natuurgebied de Pannehoef. Bos, vennen en bloemrijke weilanden typeren het gebied. Het wordt ook wel de Mini-Peel genoemd. Je kunt wandelen vanaf verschillende parkeerplaatsen. Struin zelf door het gebied of loop een van de vier gemarkeerde routes variërend van 2 tot 6 kilometer. Hier vind je meer informatie.

Natuurgebied Pannenhoef
Natuurgebied Pannenhoef (foto: © Frans de Wit - Flickr)
Een kijkje in de safaritent
Een kijkje in de safaritent

Ga zelf op pad door de Rucphense bossen en heide

Ben je enthousiast geworden? Boek dan jouw verblijf via de website van Vodatent en geniet binnenkort wandelend van de omgeving rondom de Rucphense bossen en heide. De camping is geopend tot 1 november. 

Boek hier je verblijf

Winactie afgelopen

Samen met Vodatent mochten wij een weekend weg verloten in de 4-persoons safaritent op Camping de Heerlijkheid Vorenseinde. De actie liep van 11 tot en met 21 augustus.

Bert is de gelukkig winnaar geworden. Gefeliciteerd en veel plezier!