Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Ontdek een schat aan mooie wandelroutes in Polen

Heb je ooit in Polen gewandeld? Zo dicht bij Nederland ligt een schat aan mooie wandelroutes. Deze routes bieden je de ideale manier om onder meer charmante landschapsparken en schitterende bergketens te ontdekken.

Bergen in Polen

Polen is één van de weinige Europese landen met zo'n groot aantal natuurgebieden en charmante landschapsparken. Wist je dat Polen 23 nationale parken heeft? En dat bijna dertig procent van Polen uit bossen bestaat?

Ontmoet het grootste zoogdier van Europa

Tijdens je wandeltocht ontdek je unieke planten- en diersoorten, die je in andere landen niet tot nauwelijks tegenkomt. Het bekendste voorbeeld is de Europese bizon, het grootste zoogdier van Europa. Dit dier wordt ook wel ‘de koning van het Białowieża-woud’ genoemd. In dit gebied leven maar liefst 300 van deze zeldzame bizons in het wild.

Schitterende berglandschappen

Hou je van bergwandelen? Iedereen die het Tatragebergte of de trekkingroutes in het Bieszczady-gebergte heeft bezocht, zal gemakkelijk verliefd worden op deze bergwandelingen. Ook als liefhebber van wandelingen door schitterende berglandschappen moet je in Polen zijn. Er zijn 46 bergketens in de Sudeten, Karpaten en Świętokrzyskie met in totaal 15.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes.

Maak kennis met de mooiste wandelroutes in Polen

Interessant en pittoresk, makkelijk en moeilijk, bergachtig of met attracties onderweg: hieronder vind je de meest interessante wandelroutes in Polen, die het waard zijn om minstens één keer in je leven te ontdekken. Raak geïnspireerd en kom en ontdek Polen zelf!