Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Kasjoebische wandelroute in de regio Pommeren

Kasjoebië (in de regio Pommeren) wordt beschouwd als één van de mooiste regio’s in Polen. Je vindt hier bijna 700 postglaciale meren, die door rivieren en beken met elkaar verbonden zijn en zo één van de mooiste waterwegen vormen.

Kasjoebische wandelroute in de regio Pommeren

Een van deze waterwegen is de zogenaamde ‘Raduń Cirkel’, die 14 meren met elkaar verbindt en een onvergetelijke ervaring biedt voor liefhebbers van kanoën en zeilen. Maar ook als wandelaar kom je hier volop aan je trekken. Je vindt er uitgestrekte boscomplexen met een grote rijkdom aan natuur en talrijke natuurreservaten met een unieke vegetatie. Heuvels, rivieren, wilde stranden, dichte bossen en pittoreske dorpjes maken dit gebied interessant voor toeristen van alle leeftijden.

Oude Slavische stam

Oude Slavische stam

De Kasjoeben vormden van oorsprong een oude Slavische stam, die sinds de zesde eeuw aan de Oostzeekust tussen de Oder en de Wisla leefden. Eeuwenlang waren ze onderhevig aan verschillende invloeden (voornamelijk Duitse) en verplaatsten ze zich naar het oosten. Ze overleefden in Gdansk en Pommeren, waar hun aantal nu op meer dan 550 duizend wordt geschat. De Kasjoebiërs behielden hun eigen taal, tradities en gewoontes.

De Kasjoebische route is de langste en tegelijkertijd waarschijnlijk mooiste route van de hele regio Gdańsk. De kronkelende route doorkruist bijna het hele gebied van het Kasjoebische merenplateau en brengt je langs de meest waardevolle plekken.

Meer informatie over deze route