Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Ontdek de veelzijdige natuur van Duitsland

Duitsland is een flink land en kent daardoor een zeer veelzijdig landschap. Van vlakke weilanden, tot een heuvelachtig ‘land van melk en honing’ en van een prachtig kustgebied tot serieuze bergen. Voor zowel de beginner als de doorgewinterde wandelaar zijn er fantastische paden. Overal is zoveel moois te ontdekken! Door te wandelen kom je weer in contact met de natuur en jezelf. Het kost niets, is niet belastend voor het milieu én het is ook nog eens goed voor je conditie en figuur. Wat wil je nog meer?

Ontdek de veelzijdige natuur van Duitsland (artikel linkbuilding)

Volledige vrijheid met je camper

Natuurlijk kun je ergens een hotelletje of B&B boeken om te overnachten, daar is niks mis mee. Maar échte vrijheid ervaar je pas wanneer je je eigen huisje gewoon meeneemt. Bovendien kun je met de camper zo duurzaam mogelijk vakantie vieren. Je kookt je eigen potje, hoeft niets te verspillen en maakt gebruik van lokale producten van het seizoen. Je kunt gewoon je neus achterna rijden en kijken waar je uitkomt. Overal in Duitsland zijn de meest mooie wandelroutes te vinden. Parkeer je camper bijvoorbeeld op één van de vele campings in het Teutoburger Woud. Een prachtige omgeving om te wandelen en te ontdekken. Het gebied omvat uitgestrekte natuurparken, dichte bossen en indrukwekkende rotspartijen. Wandel over heidevelden, beklim uitzichtpunten en ontdek natuurlijke bezienswaardigheden. Tussendoor ga je lekker wat eten of drinken in een typisch Duits dorp met vakwerkhuizen om uit te rusten. 

Bergwandelingen

Voor de ervaren wandelaar vormen de bergen natuurlijk een mooie uitdaging. Bergwandelingen trakteren je op adembenemend mooie vergezichten én stevig getrainde kuiten! In Duitsland zijn er fantastische mogelijkheden. Nationaal park Harz bijvoorbeeld, ligt op nog geen 5 uur rijden van Utrecht. Het is het meest noordelijke gebergte van het land met talloze, goed bewegwijzerde wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden. De Brocken is met 1142 meter de hoogste berg van dit gebied. Ook het Zwarte Woud in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg kent schitterende wandelroutes. Onderweg kom je langs kastelen, loopbruggen, gigantische bomen en schilderachtige dorpen. Het hoogste punt is hier 1493 meter. Nog hoger gaat het in de Duitse Alpen. Hier zijn maar liefst 10 bergen die boven de 2500 gaan! Dit gebied is dan ook meer voor de echte Alpinisten.

De Harz (Afbeelding: Pixabay)
De Harz (Afbeelding: Pixabay)

De Eifel en de Zuid-Eifel

De Eifel is bij iedereen wel bekend. Als natuurgebied, vakantiebestemming en vanwege de mooie wandel- en fietsroutes. Het zuiden van dat gebied is iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Het unieke natuurgebied de Zuid-Eifel ligt Op het drielandenpunt (Duitsland, België en Luxemburg). Hier maak je onvergetelijke tochten over het weidse, open plateau. De akkers worden afgewisseld met riviertjes, beekjes, bossen, heuvelruggen en kleine valleien. De dalen zijn vochtig en rijk aan vogels,  vlinders en velden voor voorjaarsbloeiers, zoals orchideeën en sleutelbloemen.  In de bossen vind je ook een rijke flora en fauna; zo kun je er everzwijnen en reeën spotten! Maak wandelingen van dorp naar dorp en langs boerenhoeves en piepkleine gehuchtjes en ontdek dit mooie stukje van de aarde!

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige streken bij onze oosterburen. Trek je wandelschoenen maar aan en ga op ontdekking!