Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Adembenemende vergezichten aan de Italiaanse Amalfikust

Je ziet de helderblauwe zee, dorpjes die in bergwanden verstopt liggen en woeste rotsblokken. Vanaf het pad van de Goden beleef je de Amalfikust op een onvergetelijke manier. Deze bijna acht kilometer lange tocht voert je van het dorpje Bomerano (bij Amalfi) naar Nocelle (bij Positano), door de bergen.

afbeelding van uitzicht over zee

Tekst & foto's: Simone Vos

Deze route was vroeger de enige manier om van het ene dorpje naar het andere te komen, maar tegenwoordig is het een wandeltocht voor natuurliefhebbers. De naam van de wandeling komt van de Griekse Goden die Odysseus voor de betovering van de zeemeerminnen wilden behoeden en dit pad doorkruisten.

afbeelding van Amalfi, een dorp aan het water
Amalfi, een dorp aan het water.

Zo kom je er

Je kunt op verschillende manieren bij het beginpunt komen. Heb je een auto? Dan rijd je naar Bomerano en ga je vanaf Nocelle terug met de bus (of lopend). Afhankelijk van waar je aan de Amalfikust verblijft, kun je ook met de boot van Travel Mar (OV per boot) of bus van SITA, naar Amalfi. Daar stap je over op óf de shuttlebus van Travel Mar of op de lokale bus die naar Bomerano gaat.

Il sentiero degli Dei

Il sentiero degli Dei, zoals het pad in het Italiaans heet, is voor de meeste wandelaars goed te doen. Er staat twee tot vier uur voor, maar een getraind wandelaar kan de tocht in twee uur doen. Doe schoenen aan met grip, want je klautert over flink wat rotsen. Je kunt de route andersom wandelen, alleen dan begin je met 1500 traptreden omhoog.

afbeelding van het uitzicht onderweg
Het uitzicht onderweg.
afbeelding van cactussen
Cactussen onderweg.

Prachtige zichten

Onderweg volg je de rood-witte bordjes met Sentiero degli Dei of de rood-witte markering. De wandeling begint met een prachtig uitzicht over zee, langs gigantische rotswanden. Het is dat je af en toe op moet letten waar je je voeten neerzet, maar het liefst zou je het uitzicht constant bewonderen. Het eerste stuk is voornamelijk bergafwaarts, via stenen paadjes. Daarna klim je een stukje en kom je langs wijngaarden, gigantische cactussen en uitzichten over kleine kustplaatsen.

Granita

Je ziet bootjes die witte strepen achterlaten in de helblauwe zee en in de verte ligt het eiland Capri en wederom zijn er de gigantische rotspartijen. Op de route kom je langs een fonteintje waar je je waterfles kunt vullen. Een welkome onderbreking. Niet ver daarna staat een klein standje waar granita, een verkoelend citroendrankje, te koop is. Hierna begint het klimmen.

afbeelding van een plek waar je granita kunt kopen
Onderweg tref je standjes waar je verkoelende granita kunt kopen.
afbeelding van een pad omhoog
Via rotsen en traptreden ga je steeds hoger.

Nocelle

Via rotsen en traptreden ga je steeds hoger en word je beloond met wederom prachtige uitzichten over zee. Daarna loop je stukken door de bossen om uiteindelijk uit te komen in Nocelle. Ook hier staan standjes vol granita. Het laatste deel bestaat uit 1500 traptreden naar beneden (of met de bus) om in Positano te komen.

afbeelding van het uitzicht vanaf de trappen van Nocelle.
Uitzicht over Positano vanaf de trappen van Nocelle.
afbeelding van de bewegwijzering
De bewegwijzering tijdens de wandeling.

Wil jij naar de Amalfikust?

Alle bustijden naar Amalfi vanuit de andere kustdorpjes vind je hier. De boottijden vind je hier. Ook naar de Amalfikust? Vanuit Nederland vlieg je op Napels en ga je vanaf daar met de trein of bus naar bijvoorbeeld Sorrento, Amalfi, Positano of Salerno. In één van deze hotels in Amalfi, boek je eenvoudig een overnachting voor je vakantie.