Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

4x wandelvakanties op minder dan 4 uur rijden vanaf Utrecht

Spontane wandelavonturen zijn vaak de allerleukste. Op het laatste moment vrienden of familie bij elkaar trommelen om de natuur in de duiken, of geniet lekker in je eentje. Voor zo’n spontane wandelvakantie hoef je echt niet ver te reizen. We tippen je een paar van de mooiste wandelvakanties dichtbij.

4X Wandelvakanties Op Minder Dan 4 Uur Rijden Vanaf Utrecht: ardennen heuvels
(Foto: © OAD)

Samen met Oad lichten we vier prachtige reizen uit naar locaties waar de natuur op z’n mooist is. En dat op minder dan vier uur rijden vanaf Utrecht. Je hotel en ontbijt is al geregeld en de mooiste wandelroutes staan al voor je klaar. Waar wacht je nog op?  

Wandelvakantie door Twente

We beginnen in ons eigen prachtige land. Het is namelijk heerlijk dwalen door het fantastische Twentse landschap. In het pittoreske Ootmarsum begint jouw 4-daagse wandelreis. Het is een prachtig startpunt voor routes tussen de 15 en 24 kilometer. Niet voor niets wordt deze omgeving de ‘Tuin van Nederland’ genoemd. Watervalletjes, smalle beekjes, uitgestrekte bossen… je gaat het allemaal zien op deze wandelreis. Je slaapt in het charmante hotel Wyllandrie, bovenop de Kuiperberg. 

Afstand vanaf Utrecht: 1 uur en 48 minuten 

Bekijk de wandelreis
4X Wandelvakanties Op Minder Dan 4 Uur Rijden Vanaf Utrecht: Twentse landschap
Begin jouw Twentse 4-daagse in Ootmarsum. (Foto: © OAD)
4X Wandelvakanties Op Minder Dan 4 Uur Rijden Vanaf Utrecht: Ardennen hiken
Wandel door de Ardennen met prachtige uitzichten. (Foto: © OAD)

Wandelen door de Ardennen

Echt natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze prachtige 4-daagse wandelreis door de Ardennen. Langs de rivieren Lesse en Lomme is het heerlijk ontspannen wandelen in de weide bossen. Je wandelt van het ene prachtige uitzicht naar het andere. Af en toe verlaat je het groen voor een mooie dorpswandeling, bijvoorbeeld door het sfeervolle boekendorpje Redu. Na een heerlijke wandeldag val je in slaap met het geluid van de rivier. Heerlijk toch? 

Afstand vanaf Utrecht: 3 uur en 34 minuten 

Boek de wandelreis

Wandelen door de Vulkaaneifel & Cochem

De omgeving van Cochem kan je blijven verrassen. Het wandeltoerisme heeft er een jarenlange traditie. Wandelen in de Eifel betekent wandelen in een heerlijke mix van prachtige natuur, langs oude kastelen en burchten, oude kloosters en andere culturele rijkdommen. Op deze 5-daagse wandelvakantie kom je langs één van de diepste meren van Duitsland, het Pulvermaar. Ook bezoek je een heuvel van een uitgestorven vulkaan. En na een lekkere dag wandelen gaat een moezelwijntje er wel in! 

Afstand vanaf Utrecht: 3 uur en 42 minuten 

Meer informatie
4X Wandelvakanties Op Minder Dan 4 Uur Rijden Vanaf Utrecht: vulkaaneiffel landschap
Wandel langs oude kastelen, burchten en kloosters tijdens je 5-daagse wandelvakantie. (Foto: © OAD)
4X Wandelvakanties Op Minder Dan 4 Uur Rijden Vanaf Utrecht: Sauerland stad
Sauerland is ideaal voor kortere, maar prachtige wandelingen. (Foto: © OAD)

Wandelen door het Sauerland

Op de avond van aankomst in het charmante hotel in het  mooie Sundern staat je een heerlijk 4-gangen diner te wachten. En die mag je er de volgende dag in de prachtige natuur vanaf wandelen. Sauerland is schitterend voor wat kortere, maar fijne wandelingen van tussen de 12 en 20 kilometer. Je wandelt langs het mooie stuwmeer de Sorpesee, ontdekt het middeleeuwse Arnsberg en kunt zomaar een hert spotten in natuurpark Homert. Na iedere wandeling kun je in het hotel gebruikmaken van stoombad en sauna en genieten van de heerlijke maaltijden met het verblijf op halfpension. 

Afstand vanaf Utrecht: 3 uur en 15 minuten 

Bekijk de wandelreis

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Oad. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. 

Dit artikel bevat affiliate links.