Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Webinar: 'Voedingstips voor, tijdens en na het wandelen'

Bereid je voor op een meerdaags wandelevenement zoals de 4Daagse Nijmegen met het webinar over voeding, gefaciliteerd door NGS. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of dit jaar voor het eerst meedoet, goede voeding is essentieel om het meeste uit je wandelervaring te halen. In slechts één uur tijd deelt voedingswetenschapper Anneke Palsma praktische tips en adviezen. Leden van KWbN kunnen gratis deelnemen aan het webinar.

Gezond eten

Praktische informatie

Datum en tijd

Donderdag 6 juni van 20.00 - 21.00 uur

Kosten

De investering voor dit webinar is €9,95. Ben je lid van KWbN? Dan kun je het webinar gratis volgen. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode te vinden via je wandelvoordeelpas in de Wandel.nl-app.

Meld je aan

Kun je niet live bij het webinar aanwezig zijn? Geen probleem! Schrijf je in en je ontvangt op 7 juni een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud webinar

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

Voorbereiding

  • Belang van voeding in de voorbereidingsfase
  • Aanbevolen voedingsmiddelen en maaltijden voorafgaand aan de wandeldagen
  • Tips voor hydratatie en maaltijdplanning

Voeding tijdens het wandelen

  • Het belang van snacks en hydratatie onderweg
  • Voorbeelden van snelle, energierijke snacks
  • Strategieën om energielevels op peil te houden

Herstel na het wandelen

  • Voedingstips voor snel herstel
  • Belangrijke voedingsstoffen en voedingsmiddelen na het wandelen
  • Hydratatie en de rol in herstel
Voedingsvezels4

Spreker: Drs. Anneke Palsma

Anneke Palsma studeerde in 1979 af voor de HBO Voeding en Diëtetiek te Groningen, werkte in verschillende verpleeg- en zorginstellingen, daarna als diëtist in een psychiatrisch ziekenhuis. In 1996 volgde zij de opleiding post-hbo sportdiëtetiek van NOC*NSF. Om een meer wetenschappelijke onderbouwing van haar werk te krijgen volgde zij naast haar werk de studie Voeding en Toxicologie aan de Open Universiteit. Zij rondde deze opleiding in 2003 succesvol af en was betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten in het Erasmus MC te Rotterdam en in het AMC te Amsterdam.

Check het indrukwekkende CV van Anneke op haar website.

wandelaars tijdens de 4Daagse lopen langs de KWbN 4Daagse Rustpost.
(Foto: © MNO Photo)

Massages tijdens de 4Daagse

Tijdens de 4Daagse zijn ook dit jaar weer zo'n 125 sportmasseurs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) aanwezig op de KWbN Rustpost Wedren (Julianapark) en De Vierdaagsecamping om wandelaars te voorzien van een massage. Het doel van de massage is dat wandelaars snel herstellen van de inspanning en de volgende dag weer fit aan de start verschijnen. Het NGS vindt het belangrijk dat wandelaars zo fit mogelijk aan de start verschijnen van bijvoorbeeld de 4Daagse. Om je een handje te helpen, bieden zij dit webinar aan.

Verzeker jezelf van een massage. De perfecte manier om te herstellen en je weer helemaal op te laden voor je volgende wandeldag! Ook voor de maandag. Zo begin je uitgerust aan de 4Daagse. Check alle informatie op deze pagina.

Meer informatie rustpost KWbN