Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Arnout Hauben: nieuwe serie ‘Dwars door de Lage Landen’ in voorjaar 2024

Goed nieuws voor de fans van het tv-programma ‘Dwars door de Lage Landen’. Arnout Hauben en zijn wandelkompanen zijn begonnen aan een nieuwe tocht, helemaal van Lauwersoog in Groningen naar De Panne in West-Vlaanderen. In het voorjaar van 2024 wordt de nieuwe serie uitgezonden. Je leest een uitgebreid interview met de Vlaamse tv-maker in ons nieuwe Magazine Wandel.nl!

tv-maker Arnout Hauben.
(Foto: © Gregory Van Gansen)

Na een succesvol eerste seizoen kon het niet anders: er komt een tweede seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’. In deze serie zullen Arnout Hauben en zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens je opnieuw meenemen op een jongensavontuur door Nederland en België. Dit keer wandelen ze ruim 980 kilometer van Lauwersoog (Groningen) naar De Panne (West-Vlaanderen). Daarbij zullen ze een groot stuk door Nederland kruisen over het Diagonaalpad (LAW-1) en over de GR5A in België. Met het toeval als leidraad, weet het drietal hun wandeltochten in te kleuren met bijzondere verhalen van mensen die ze spontaan tegenkomen. Arnouts interesse in geschiedenis en zijn nieuwsgierigheid naar mensen helpen daar bij.

De serie gaat verder waar het eerste seizoen eindigde. Eerder maakte het drietal een tocht van Oostende naar Pieterburen. In ruim 900 kilometer werd de GR5A, GR565, GR5 en het Pieterpad (LAW-9) bewandeld. Het nieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ wordt in het voorjaar van 2024 uitgezonden door de VPRO en VRT 1.

cover van Magazine Wandel.nl met Arnout Hauben.
Arnout Hauben op de cover van het nieuwste Magazine Wandel.nl.

Nu in Magazine Wandel.nl

Wil jij in de tussentijd alles lezen over de tv-maker en waarom hij snakte naar een nieuwe wandelavontuur? In Magazine Wandel.nl editie 2 lees je een uitgebreid interview met hem. Dit nummer is net verschenen. Arnout vertelt honderduit over de toevallige en bijzondere ontmoetingen tijdens zijn wandeltochten: “Het toeval wordt je wandelstok waarmee je door het landschap schrijdt, je staat open voor de wereld.” En: "Die hele tocht was voor mij een vrije oefening. Mensen leren kennen en jezelf leren kennen." Je kunt het magazine nu bestellen.

Bestel het magazine