Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Eneco Clean-Up Walk Toolkit

De Eneco Clean-Up Walk is een unieke wandeltocht die je niet alleen energie geeft, maar ook een schone omgeving oplevert. En het laat kinderen al jong ervaren hoe zij een rol kunnen spelen in het schoon houden van hun omgeving.

Gezin ruimt afval op wandelend in het veld

Als voorpret bieden we je een aantal leuke kinderactiviteiten aan. Je kunt deze hieronder downloaden. Iedere week volgt er een nieuwe activiteit. Ga lekker met de kinderen aan de slag. En deel deze toolkit vooral met anderen.

Veel plezier! 

Let op: Print alleen als het nodig is, sommige onderdelen kun je ook prima op je mobiel, tablet of laptop/pc bekijken.

Afbeelding Plandelbingo3

Plandelbingo

Wil jij een extra uitdaging tijdens de Eneco Clean-Up Walk? Doe dan onderweg de bingo van de enige echte Plandelman, Anton Damen! Maak zelf je regels. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je bingo hebt bij één rij vol. Dus: heb jij alle troep gevonden die op de eerste regel van de kaart staat, dan heb je bingo. Of misschien ga je wel voor de volledige kaart! Veel plandelplezier!

Download de Plandelbingo

Lekkers voor onderweg

Als “Clean-Upper” moet je natuurlijk zorgen dat je voldoende energie hebt. En de lekkerste hapjes voor onderweg, die maak je gewoon zelf (met wat hulp van een volwassene). Hieronder vind je links naar recepten voor heerlijke snacks voor onderweg. Veel bakplezier!

Naar de recepten
Eierkoeken in de oven
Woord Quiz Night in flitsende letters

Quiz

Wat goed dat jij mee gaat helpen om de wandelpaden in Nederland schoon te maken! Wij vinden jou een echte held. Jij weet natuurlijk hoe belangrijk het is dat we zuinig zijn op onze aarde. We hebben er tenslotte maar één. En je hebt vast op school al veel geleerd over hoe we dat het beste kunnen doen. Maarrrrrr …. Weten jouw ouders/verzorgers dat ook? De hoogste tijd om ze eens aan de test te onderwerpen. Met onderstaande vragen test jij of zij ook helemaal klaar zijn voor de Eneco Clean-Up Walk.

Download de Quiz

Knutselchallenge

Wil jij een mooie prijs winnen? Doe dan vooral mee met deze nieuwe challenge!
Vandaag gaan we recyclen. Wááát? Dat betekent dat we afval een tweede leven geven en wel door ermee te gaan knutselen. Doe mee met onze Knutselchallenge. Maak een foto van de onderstaande challenges, deel deze via Instagram of Facebook met #challengeenecocleanupwalk en maak (in het kader van de Kinderboekenweek) kans op een Gi-Ga-Groen boek!

 

Ga de uitdaging aan en download de Knutselchallenge!
Handen houden een blik vast en plakken er touw omheen
Puzzel Eneco Clean Up Walk 2022

Puzzel

Tijdens de Eneco Clean-Up Walk zet je jouw armen en benen aan het werk. Maar nu dagen we je uit je hoofd alvast aan het werk te zetten. Kun jij alle woorden vinden? Dan ben jij een echte Woordzoek-king of queen!

Download de Woordzoeker

Je kunt de woordzoeker digitaal maken (dat scheelt weer printen).

Ga daarvoor als volgt te werk:

  • Open de PDF in het gratis Adobe Acrobat Reader.
  • Kies in de bovenste balk voor “Ondertekenen”.
  • Klik op “Ondertekenen” en kies voor “Invullen en ondertekenen”.
  • In de balk die dan verschijnt kun je een streepje selecteren.
  • Hiermee kun je de gebruikte letters afstrepen.