Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Eneco Clean-Up Walk 2022

22 en 23 oktober 2022 vond de tweede editie van de Eneco Clean-Up Walk plaats. Duizenden wandelliefhebbers zijn op pad geweest voor een leefbare planeet. Wandel jij de volgende editie ook mee?

Eneco Clean Up Walk 2022

We kijken terug op een succesvolle tweede editie

Wat een geweldig evenement ligt er achter ons. Met ruim 11.500 wandelaars verzamelden we zwerfaval en hebben we de wandelpaden een stukje schoner én mooier achtergelaten. Daar wordt iedereen toch blij van?

We zijn enorm trots op alle wandelaars die mee hebben gedaan en willen hen stuk voor stuk bedanken. Tot de volgende editie!

Samen wandelen we Nederland schoon

De Eneco Clean-Up Walk is een unieke wandeltocht die je niet alleen energie geeft, maar ook een schone omgeving oplevert. Win-win dus! Geniet van een mooie wandeling, laat je verrassen met leuke berichten in de Wandel.nl-app én zorg ondertussen voor de natuur. Laat deze kans niet lopen en wandel mee met de volgende editie! Samen wandelen we Nederland schoon.

Infographic Eneco Clean-Up Walk 2022

Alle wandelpaden schoon

De natuur geeft ons veel moois. Maar geven we de natuur ook wat terug? Steeds vaker raken wandelpaden en natuurgebieden vervuilt met allerlei troep die achtergelaten wordt. Tijdens de Eneco Clean-Up Walk gaan we de uitdaging aan en maken we alle wandelpaden in Nederland weer schoon! Doe jij mee? 

Eneco en KWbN banner

Krachten bundelen

Tijdens de Eneco Clean-Up Walk nemen we het heft in eigen hand en bundelen we onze krachten met vele andere wandelaars. We combineren een mooie wandeling met een grote landelijke opruimactie. Samen kleuren we Nederland – letterlijk – groen. Op een kaart kun je precies zien hoever we zijn. Doe jij ook mee? En neem vooral je kinderen, familie en vrienden mee. Of maak van het evenement een teambuilding-activiteit. Lekker sportief op pad met je collega’s én je doet ook nog iets goeds voor de natuur. Zo wordt de Eneco Clean-Up Walk een gezellige, sportieve en duurzame dag uit.

Kies jouw locatie en afstand

De Eneco Clean-Up Walk loop je in je eigen omgeving en op je eigen tijdstip. Ook de afstand die je gaat wandelen kies je zelf. Met de Wandel.nl-app track je jouw route en deel je makkelijk jouw prestatie. 

Download de Wandel.nl-app

Gratis uitrusting

Tijdens de wandeling maak je de paden afvalvrij. We laten je daarbij niet met lege handen vertrekken. De eerste 2.000 deelnemers ontvangen gratis de Eneco Clean-Up set met daarin een afvalgrijper, handschoenen en afvalzakjes. Zo ga je goed uitgerust op pad.

Wandelaars Eneco Clean-Up Walk

Jong geleerd …

De Eneco Clean-Up Walk is een evenement voor jong en oud. Dus ook een leuke activiteit tijdens de herfstvakantie met de kinderen. Schrijf jij je in als gezin? Dan krijg je toegang tot de Eneco Clean-Up Toolkit. Met deze leuke materialen voor kinderen kan de voorpret direct beginnen.

Direct naar de Toolkit voor kinderen
Met de kleintjes ga ik ook een rondje doen en maken we samen de straten een stukje schoner | Mirjam Hart - Eengoedverhaal.nu

Eneco

Eneco staat als duurzaam energiebedrijf midden in de samenleving. Onze missie is sinds 2007 ‘duurzame energie van iedereen’. Zo is Eneco uitgegroeid tot een koploper in de energietransitie en leveren we groene energie door volop in te zetten op zon en wind.

Al 11 jaar nodigen we tijdens de Eneco Clean Beach Cup in België mensen uit om stil te staan bij de plasticproblematiek in onze oceanen en op onze stranden. Vanaf vorig jaar organiseren we deze strand-opruimactie in het voorjaar ook in Nederland. 

Met deze unieke wandeltocht willen we wandelaars en hun gezinnen aanzetten tot nadenken. Hoe willen we omgaan met onze planeet? Hoe zorgen we voor een leefbare aarde? Hoe kunnen we ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor toekomstige generaties? Omgaan met duurzaamheid betekent meer dan duurzame energie.

Meld je gratis aan

Ga jij de uitdaging aan om álle wandelpaden in Nederland afvalvrij te maken? En te genieten van een mooie wandeling? Meld je dan nu aan. Deelname kost … helemaal niets! Eneco en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) zijn blij met jouw inzet en bieden je het digitale evenement gratis aan via de Wandel.nl-app. Bovendien ontvangen de eerste 2.000 aanmelders gratis de Eneco Clean-Up set met daarin een afvalgrijper, handschoenen en afvalzakjes.* Je ontvangt max. 1 Eneco Clean-Up Set per adres.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de inschrijving voor de derde editie van de Eneco Clean-Up Walk.