Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Do It Yourself projecten

Wij moedigen natuurlijk iedereen aan om bewuste keuzes te maken en zo min mogelijk plastic te gebruiken. Maar als je toch met plastic in aanraking komt, waarom zou je het dan niet op een leuke manier hergebruiken? Onze DIY-projecten bieden je inspirerende ideeën en stapsgewijze instructies om zelf aan de slag te gaan.

Do Iy Yourself

Blikjes, zakjes en plastic flessen. Of je nu door een stadspark wandelt, langs een rivieroever struint, geniet van een dagje op het platteland, of gewoon in je eigen buurt bent, de kans is groot dat je zwerfafval tegenkomt. Deze ogenschijnlijk onschuldige stukken afval vormen een serieuze bedreiging voor onze natuurlijke omgeving. Maar maak je geen zorgen, want we zullen ontdekken hoe we deze blikjes en flessen kunnen transformeren tot nieuwe creatieve toepassingen.

 

 

 

 

De vlieger

Vliegeren is al eeuwenlang een populaire activiteit over de hele wereld. Het is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht en te genieten van de eenvoudige vreugde van het zien van je eigen creatie in de lucht zweven. Dus, laten we aan de slag gaan en je eigen vlieger maken!

De Vlieger
Vlieger
Doppen

Plastic vliegengordijn

Stel je voor dat je de zomerbries door je huis kunt laten waaien zonder die vervelende vliegen en muggen binnen te laten. Met een beetje creativiteit en een stapel oude petflesdoppen, kun je je eigen unieke vliegengordijn maken dat niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens geweldig uitziet!

Plastic Vliegengordijn

Sambabal

Ben je er klaar voor om plezier te hebben met muziek én de natuur een handje te helpen? Laten we samen een sambabal maken! Het is echt simpel, en je zult zien dat het geweldig klinkt en iedereen blij maakt. 

Sambabal
Knutselen Fles
We maken van iets wat anderen hebben achtergelaten iets nieuws en waardevols. Op deze manier leren we niet alleen creatief te zijn, maar ook verantwoordelijkheid te nemen voor onze planeet.
Parachutist

De parachutist

Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen kleine parachute van plastic? Met slechts een paar eenvoudige benodigdheden en een beetje creativiteit, zullen we samen leren hoe je een kleine parachute kunt maken die je zelfgemaakte "luchtreiziger" veilig naar beneden laat zweven. 

De Parachutist

Lichtslinger

Ontdek hoe oude blikken worden omgetoverd tot prachtige lichtslingers. Laten we samen iets moois creëren en onze planeet helpen!

Lichtslinger
Blikken
Bloembehang

Plastic bloemenbehang

In dit knutselproject worden lege flessen omgetoverd tot kunstwerken, waarbij elke fles een eigen verhaal en schoonheid krijgt. De levendige kleuren van de flessen dansen op de muren waardoor elke dag een feest wordt.

Bloemenbehang

Blikkentelefoon

Een blikkentelefoon is als een magische praatmachine! Het is superleuk om er zelf eentje te maken en geheime berichten met je vrienden te delen, gewoon door te fluisteren in een blikje!

Blikken telefoon
Blikkentelefoon