Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Eddie's bijzondere wandeltocht deel 3: Gewoon doorlopen!

Boswachter Eddie Wolfswinkel loopt de komende maanden een wandeltocht van Sicilië naar Nederland om geld op te halen voor kinderen met de ziekte van Lyme. Op Wandel.nl lees je over zijn ervaringen onderweg. Tijdens de jaarwisseling verbleef Eddie in de mooie stad Firenze voor een korte wandelbreak. Want in 2022 gaat zijn tocht gewoon door!

Header CR | Eddie wandeltocht deel 3

Door: Eddie Wolfswinkel

Mijn wandeling van Sicilië naar Nederland voor kinderen met de ziekte van Lyme gaat dit jaar gewoon nog even door. Het is alweer 1 januari. In de Facebookgroepen wordt er druk gefeliciteerd met het behalen van elkaars wandeldoelen en worden - zo gezegd - de kilometertellers weer op nul gezet. Ik wil daar niets van weten, mijn teller loopt gewoon nog door dit jaar.

Rollercoaster

Afgelopen maand was echt een rollercoaster. Ik heb veel over mijzelf mogen leren. Maar buiten dat, ook geleerd dat hulp er altijd is als je het nodig hebt.

Via de sociale mediakanalen heb ik veel tips mogen ontvangen om het lopen met een zere voet te vergemakkelijken. En ja, ik loop een stuk beter nu.

De week van Kerst heb ik in Firenze (Florence) doorgebracht. Het thuisfront kwam mij opzoeken en samen hebben we een kleine wandelbreak gevierd.

Firenze

Firenze, een prachtige stad, met vooral in het oog springend de Duomo. Een fantastisch grote kathedraal die er van buiten wel veel mooier uit ziet als van binnen. Het bombastische van buiten bleef binnen uit. Binnen is het voor de katholieke kerk erg sober te noemen. De stad kent een rijkdom aan cultuur, kunst en geschiedenis. Zo heeft Leonardo da Vinci zijn vooruitstrevende gedachten laten gaan in de stad. En kom je de mooiste werken van Michelangelo tegen, waaronder de David. Er is genoeg voor eenieder te beleven om er eens naar toe te gaan.

Eddie onderweg in Italië
Eddie onderweg in Italië
Firenze
Firenze, foto: Eddie Wolfswinkel

Maar hoe mooi de stad ook is, met de jaarwisseling was ik toch de stad alweer een eind uit gelopen. Na mijn ouders op het vliegveld te hebben gezet, ben ik vertrokken richting Bologna, over de “Via degli Dei”, ofwel de Godenweg. Ik ben heel benieuwd wat deze weg mij zal brengen. In ieder geval een hele rustige jaarwisseling in mijn tentje boven op de berg, met een uitzicht over het prachtige Firenze.

Over de tocht van Eddie

Eddie Wolfswinkel (27) wandelt van Sicilië naar Nederland (zo’n 3.000 km, mede om daarmee geld op te halen om kinderen met de ziekte van Lyme  te helpen. Zijn tocht is te volgen via Polarsteps.

Doneren kan via deze link