Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Boswachter Eddie gaat bijzondere wandeltocht vanaf Sicilië maken

In een half jaar tijd 3000 kilometer lopen. Boswachter Eddie Wolfswinkel (27) start deze week zijn bijzondere wandeltocht van Sicilië naar Nederland. Met zijn tocht vraagt Eddie aandacht voor de behandeling van kinderen met de ziekte van Lyme.

Eddie2

Deze week (9 oktober) vertrok Eddie met de auto naar Sicilië om daar zijn lange tocht te starten. De 3000 kilometer verwacht hij in ongeveer een half jaar te volbrengen. Eddie is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van tekenziekten. Tijdens zijn werk als boswachter voor Staatsbosbeheer op de Waddeneilanden heeft hij - door één van de vele teken op de eilanden - de ziekte van Lyme opgelopen.

Dit is beroepsziekte nummer 1 onder boswachters. De ziekte begon zich vier jaar geleden te uiten in chronische vermoeidheid, hartritmestoornissen en later ook een verminderd gezichtsvermogen. Inmiddels is Eddie goed hersteld en voelt hij zich fit om 3000 kilometer door Europa te gaan wandelen. “Omdat het leven gewoonweg te kort is en het soms korter blijkt te zijn dan je denkt, ben ik actief bezig gegaan met dromen laten uitkomen. Het is tijd om die reis te gaan maken.”

Helaas herstellen niet alle Lyme-patiënten zo goed van hun ziekte. Daarom loopt Eddie zijn bijzondere tocht voor Stichting Tekenbeetziekten. Deze stichting zet zich in om minder kinderen de ziekte van Lyme te laten oplopen en om de behandeling van de ziekte te verbeteren.

Eddie Wolfswinkel samen met Sem, die aan chronische Lyme lijdt
Eddie Wolfswinkel samen met Sem, die aan chronische Lyme lijdt

Volg Eddie of loop een stukje met hem mee!

Via Polarsteps, maar ook via de site van Stichting Tekenbeetziekten zijn de avonturen van Eddie te volgen. Eddie heeft laten weten dat hij het heel leuk zou vinden als mensen, die toevallig bij hem in de buurt zijn, een stukje met hem zouden meelopen. Ook aanbiedingen voor overnachtingen op zijn route neemt hij serieus in overweging.

De tocht van Eddie zal de komende maanden ook te volgen zijn op Wandel.nl, dus houd onze site in de gaten en volg Eddie!

Naar wandelnieuws