Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Eddie's bijzondere wandeltocht deel 2 - Alles anders: van een groen naar een wit landschap

Boswachter Eddie Wolfswinkel loopt de komende maanden een wandeltocht van Sicilië naar Nederland om geld op te halen voor kinderen met de ziekte van Lyme. Op Wandel.nl lees je over zijn ervaringen onderweg. Inmiddels is Eddie al voorbij Rome. Langzaam veranderen de bomen van kleur en doet de winter zijn intrede.

Afbeelding Eddie bij het Colosseum in Rome
Eddie bij het Colosseum in Rome

Door: Eddie Wolfswinkel

Zuid-Italië was prachtig, een mooi stuk van de Francigena route gelopen vanaf de Vesuvius tot aan Rome. Hier heb ik vier dagen cultuur gesnoven, wat overigens te kort was om alles rustig te bekijken. Maar genoeg om bij te komen van 500 kilometer wandelen voor de kinderen met de ziekte van Lyme. 

Mijn route vervolg ik richting Florence, via de Pelgrimsroute Franciscus van Assisi. Deze route is ook weer een ruime 500 km, een route die 's zomers veel gelopen wordt, maar nu ik er loop kom ik vrijwel niemand tegen. 

/eddies-bijzondere-wandeltocht1
foto: Eddie Wolfswinkel
/eddies-bijzondere-wandeltocht-deel2-2
foto: Eddie Wolfswinkel

Waar de bomen aan het begin van mijn reis groen waren, veranderen deze langzaam van kleur. De natuur is laat, het is tenslotte al december. Door de warme zomer die we gehad hebben, zijn de bladeren een stuk langer blijven hangen. De geur van vochtig bos doet me stiekem een beetje denken aan thuis. Nu de dagen echt aanzienlijk korter worden, krijg ik zin in de winter. Dit is voor de afstanden niet perse gunstig. Want die zullen net als de dagen ook korter worden. De temperatuur schiet per dag omlaag nu de zon zich minder laat zien en de eerste sneeuwvlok dwarrelt naar beneden. Heerlijk als je het mij vraagt! Op koud weer kun je je goed kleden. Wie nu op pad gaat, moet voorbereid de deur uit of in mijn geval al een tijdje voorbereid zijn. De warme dagen in oktober waren goed te doen, maar de aankomende tijd zal aangenamer zijn. De rugzak is een stuk lichter nu de winterkleding aan gaat. 

Over de tocht van Eddie

Eddie Wolfswinkel (27) wandelt van Sicilië naar Nederland (zo’n 3.000 km, mede om daarmee geld op te halen om kinderen met de ziekte van Lyme  te helpen. Zijn tocht is te volgen via Polarsteps.

Doneren kan via deze link