Tips om je regenjas waterdicht te houden

Met deze tips zorg je ervoor dat je regenjas waterdicht blijft.

Soms ontkom je er niet aan: wandelen in de regen. Om jezelf te beschermen tegen plensbuien biedt een regenjas uitkomst. Heb je nét een duur of degelijk geval aangeschaft, blijk je na de eerste de beste bui alsnog met natte kleding rond te lopen. Dat is balen én onnodig. Met deze tips zorg je ervoor dat een regenbuitje jouw wandeling niet langer meer verpest.

1. Een goede overslag of rits is van belang. Op die manier krijgt regen niet de kans om alsnog naar binnen te waaien. Vaak is klittenband beter dan een paar drukknopen, omdat de boel zo beter wordt afgesloten.

2. Zorg dat de kraag goed aansluit. Zo voorkom je dat lichaamswarmte ontsnapt én dat het water alsnog naar binnen sijpelt.

3. Mouwen die te wijd of te ver openstaan, laten kou en regen binnen. Heb je een extra boord of klittenband, trek die dan aan voor betere bescherming.

4. Soms kan regen alsnog binnendringen via je zakken. Let er daarom op dat die ook weer kunnen worden afgesloten met een goede overslag of rits.

5. Je hebt speciale middelen te koop die je jas waterafstotend kunnen maken. Bij een degelijke regenjas is deze vaak al waterafstotend, maar door het (verkeerd) wassen kan deze laag verdwijnen. Met een dergelijk middel kun je heel eenvoudig weer zo’n laag aanbrengen.

6. Leg je regenjas nooit op de verwarming te drogen. Dat is erg slecht voor het materiaal.

7. Als het eenmaal begint te plenzen, wacht dan niet te lang met het aantrekken van je regenkleding. Als je met vochtige kledij in je regenjas moet, is de kans groot dat alles gaat schuren en dampen. Bovendien droog je dan niet snel weer op als het blijft regenen.   


Meer lezen over jouw wandeluitrusting?

Naar wandeluitrusting of naar wandelkleding