Spectaculaire uitzichtpunten in de Ardennen: tips

In de Belgische Ardennen wandel je door een prachtig decor en langs adembenemende vergezichten. Samen met Wallonië België Toerisme selecteerde Wandel.nl vier spectaculaire uitzichtpunten in de Belgische Ardennen.

In de Belgische Ardennen is de natuur de baas. Je vindt er indrukwekkende rotspartijen, snelstromende rivieren en immense bossen. Je wandelt er door een prachtig decor met schitterende uitzichten. Niet voor niets worden de Ardennen hoog gewaardeerd als wandelbestemming dicht bij huis. In samenwerking met Wallonië België Toerisme selecteerden we vier schitterende uitzichtpunten in de Belgische Ardennen.

Panorama Le Tombeau du Géant ©WBT JP Remy Panorama Le Tombeau du Géant ©WBT JP Remy

1. Le Tombeau du Géant in Botassart

Het Graf van de Reus klinkt wellicht onheilspellend, maar niets is minder waar. Dit uitzichtpunt bezorgt iedere bezoeker een ultiem vakantiegevoel. Je kijkt uit over de meander van de rivier de Semois en de beboste heuvels. Hier vertrekt een wandelroute van 13 kilometer en deze tocht is perfect te combineren met een bezoek aan het stadje Bouillon.

Kasteel van Reinhardstein ©ostbelgien.eu  Dominik Ketz Kasteel van Reinhardstein ©ostbelgien.eu Dominik Ketz

2. Le Nez Napoleon in Waimes

Een uitspringende steile rotspunt die neerkijkt op de vallei van de Warche werd met een knipoog omgedoopt tot ‘de neus van Napoleon’. Tijdens een wandeling van 6 kilometer in de Oostkantons van België passeer je een 60 meter hoge waterval, het meer van Robertville, het kasteel Reinhardstein en de kleine canyon van de Warche.

3. Les Aiguilles de Chaleux in Hulsonniaux

Eén van de mooiste kliffen van België torent hoog uit boven de rivier de Lesse. De naam is afgeleid van de naaldvormige rotsen. Dit uitzichtpunt is gelegen in het gebied Famenne-Ardenne, een Unesco Geopark. Het kalksteenmassief is kleurrijk en zelfs op de harde rotsen groeien planten en struiken. Hier heb je de keus uit verschillende wandeltochten.

Vallei van de Ourthe ©WBT Joseph Jeanmart Vallei van de Ourthe ©WBT Joseph Jeanmart

4. La Roche aux Faucons in Esneux

Vanaf de Valkenrots kijk je uit over de Ourthe, de rivier waarop je prachtige kanotochten kunt maken. Ook de wandelroutes langs de oever van de rivier zijn een aanrader. De 125 meter hoge rots biedt prachtige vergezichten. Bij de Valkenrots ligt ook een belangrijk verdwijngat, waar de rivier onder de grond verder stroomt.

Wallonië België Toerisme presenteert de 15 mooiste uitzichtpunten op haar website en biedt volop inspiratie voor een korte of langere vakantie in Wallonië en de Ardennen. Op www.visitwallonia.be/nl vind je onder meer informatie over verblijfsaccommodaties, attracties, bezienswaardigheden en gratis wandelroutes.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?