België

Bij onze zuiderburen heb je fantastische wandelmogelijkheden. Van de bosrijke heuvels in Wallonië tot de glooiende velden in Vlaanderen. En een gezellige stad is nooit ver weg. Op deze pagina geven we je inspiratie.
Ontdek de mooiste routes in wandelparadijs West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen is een waar paradijs voor wandelaars. Je vindt er volop routes waarop je kunt wandelen én genieten. Van wandelnetwerken tot stadswandelroutes. We geven je op deze pagina drie tips.

Lees meer
Bijzondere wandelreis in Belgische Ardennen met ervaren wandelgidsen

Van 16 tot en met 19 september 2021 kun je de natuur van de Belgische Ardennen gaan ontdekken. Tijdens een 4-daagse reis nemen ervaren wandelgidsen je graag mee op pad naar de natuur in dit gebied.

Lees meer
Geniet van de herfst in Vlaanderen

Het najaar is het nieuwe voorjaar! September en oktober zijn prachtige maanden om door Vlaanderens prachtige bossen en wouden te kuieren. Vlaanderen is bovendien lekker dichtbij. De wandelmogelijkheden zijn legio, we lichten de mooiste routes voor je uit.

Lees meer
Wandeljuweeltjes bij onze zuiderburen: tips

In het zuiden van België valt heel veel moois te ontdekken. Wandel.nl geeft je een selectie van drie gebieden mét een leuke plaats, comfortabele overnachtingsplek en natuurlijk een wandelroute.

Lees meer
Vlaanderen: da’s wandelen én genieten!

Vlaanderen heeft volop wandelplezier te bieden: van pitte lange afstandsroutes voor wandelaars die op zoek zijn naar uitdaging tot kortere routes waarop je gezellig kunt kuieren. Wandel.nl geeft je inspiratie.

Lees meer
Ga je mee de natuur van de Ardennen ontdekken?

Van 24 tot en met 27 september 2020 kun je de natuur van de Belgische Ardennen gaan ontdekken. Tijdens een 4-daagse reis neemt Hanne Tersmette je mee op pad door dit gebied. Hier vertelt Hanne je alvast wat je kunt verwachten.

Lees meer
Spectaculaire uitzichtpunten in de Ardennen: tips

In de Belgische Ardennen wandel je door een prachtig decor en langs adembenemende vergezichten. Samen met Wallonië België Toerisme selecteerde Wandel.nl vier spectaculaire uitzichtpunten in de Belgische Ardennen.

Lees meer
Wandelvierdaagse Ardennen

De wandelvierdaagse Marche Mesa laat je niet alleen de Ardennen zien als wandelgebied. De vierdaagse, die eind juni plaatsvindt, staat ook in het teken van herdenken en vriendschap. Tegenwoordig straalt dit wandelgebied een aangename rust en vredigheid uit. Onze partner Oad biedt een arrangement rond de Marche Mesa aan.

Lees meer
Met Wandel.nl op wandelreis naar de Ardennen

In september 2020 organiseerden we voor de eerste keer een wandelreis in de Ardennen samen met Wallonië België Toerisme en BestCamp. Ook in 2021 kun jij met ons mee op wandelreis naar de Ardennen.

Lees meer
Met Wandel.nl naar de Ardennen

Na de succesvolle eerste editie in 2020 organiseerden we dit jaar voor de tweede keer een wandelreis in de Ardennen in samenwerking met Wallonië België Toerisme en BestCamp. Hier lees je meer over de unieke wandelreis.

Lees meer
3 goede redenen om te gaan wandelen in de Ardennen

Wandel.nl laat je ook buiten Nederland kennismaken met mooie wandelgebieden. Zoals de Belgische Ardennen waar je je echt in het buitenland voelt. Wandelroutes laten je kennismaken met de afwisselende landschappen bij onze zuiderburen.

Lees meer
9x wandelen in Wallonië

Wallonië is met heuvels, natuur en aantrekkelijke wandelpaden een wandelparadijs. Wandel.nl selecteert de mooiste Waalse wandelgebieden.

Lees meer
10x wandelen in Vlaanderen

Vlaanderen is goed ontsloten voor wandelaars. Er zijn knooppunten, grote-routepaden, streekpaden en ‘dagstappers’. Wandel.nl tipt de tien mooiste gebieden!

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.