Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De mooiste wandelroutes in Champagne-Ardennen

De streek Champagne-Ardennen, gelegen tussen België en Parijs, biedt veel natuurschoon. Je wandelt door bossen en langs meren. In een gids staan 47 mooie wandelingen door deze streek beschreven.

Wijngaard met ondergaande zon
De regio Champagne-Ardennen

De regio Champagne-Ardennen ligt tussen de Franse streek Bourgogne in het zuiden, België in het noorden, het Île de France in het westen en Lotharingen in het oosten. De regio biedt veel natuurschoon zoals ongerepte bossen, talrijke meren, traag stromende rivieren, enkele moerasgebieden en vogelreservaten.

Een speciale attractie vormen drie natuurparken met grote bosgebieden en talrijke meren. De regio is – afgezien van de laagvlakte van de Marne – grotendeels licht glooiend, terwijl de Ardennen in het noorden worden gekenmerkt door diep ingesneden dalen met de breed meanderende rivieren de Maas en de Semoy. Langs de routes liggen sfeervolle stadjes en dorpen met historische gebouwen en monumenten.

Veel soorten vogels

Tijdens je wandelingen door deze streek kom je veel soorten dieren en planten tegen. Vooral vogelliefhebbers komen goed aan hun trekken, met onder meer de ijsvogel, de witte en zwarte ooievaar en kraanvogels. In de rivieren en meren komen talrijke kreeften- en vissoorten (zoals de karper, forel, snoek en baars) voor. Behalve om de natuur staat de regio Champagne-Ardennen ook bekend om zijn talrijke culinaire specialiteiten: aan de lucht gedroogde ham uit de Ardennen, forellen uit de Semoy en natuurlijk het bekendste product: champagne.

Bestel de gids

In de Rother wandelgids ‘Champagne Ardennen, de 47 mooiste wandelingen’ staan tientallen mooie wandelroutes in de streek Champagne-Ardennen beschreven.

De gids bevat van iedere route een beschrijving, topografisch kaartjes en afbeeldingen. Ook de zwaarte van de route en het te overbruggen hoogteverschil staat vermeld in de gids. Er staan kortere routes van ongeveer 1 uur in de gids, maar ook lange tochten van circa 6 uur wandelen.

Bestel de gids
Wandelgids