Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Thuissporten doe je met deze YouTube-hits

Het regent, je hebt te weinig tijd om echt op pad te gaan of misschien heb je last van een kleine blessure waardoor (langdurig) wandelen vandaag niet gaat. Toch wil je wel graag bewegen en je lichaam aan het werk zetten. We zetten vijf interessante YouTube-kanalen voor je op een rijtje die je kunt gebruiken als je thuis wil sporten!

Thuissporten Doe Je Met Deze Youtube Hits: opdrukken fitness
(Foto: © Shutterstock)

Yoga With Adriene

Yoga zorgt niet alleen voor lichaamsbeweging, maar draagt mede door de focus op ademhaling ook bij aan je ontspanning en rust en is dus goed voor de geest. In het Sanskriet (een ‘heilige’ taal afkomstig uit India, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka en delen van Nepal, Bhutan, Myanmar en China) betekent Yog dan ook zoiets als ‘eenheid’ of ‘in evenwicht brengen’. Het YouTube-kanaal ‘Yoga with Adriene’ is een echte aanrader als je naast het wandelen eens rustig op een andere manier met je lichaam bezig wil zijn. Haar filmpjes duren ongeveer een kwartier tot een halfuur en zijn geschikt voor zowel yoga-beginners als mensen die er ervaring mee hebben. 

Yoga With Adriene

POPSUGAR Fitness

Van het relatief rustige yoga gaan we naar het YouTube-kanaal ‘POPSUGAR Fitness’. Hierop vind je een breed scala aan thuistrainingen, waaronder dans, HIIT (Hoge intensiteit intervaltraining) en krachttraining. Niet alleen de oefeningen zijn erg gevarieerd; ze worden ook door verschillende trainers voorgedaan. Daarnaast spreek je met bijvoorbeeld de dans- of HIIT-trainingen weer een heel ander bewegingspatroon aan dan met wandelen en zorg je ervoor dat je hartslag af en toe flink de lucht in schiet. Voor een beetje variatie in je sportroutine zit je bij POPSUGAR Fitness dus goed. 

POPSUGAR Fitness
Thuissporten Doe Je Met Deze Youtube Hits: squaten fitness
POPSUGAR fitness biedt relatief rustige yoga aan. (Foto: © Shutterstock)
Thuissporten Doe Je Met Deze Youtube Hits: Touwtjespringen fitness
Touwtjespringen is goed voor de conditie, armen en schouders. (Foto: © Shutterstock)

Lauren Jumps

Uit verveling door corona en de lockdown besloot Lauren in 2020 een poging te wagen met het springtouw. Dat groeide uit tot een grote hobby en een eigen bedrijf. Lauren daagt zichzelf inmiddels behoorlijk uit met ingewikkelde combinaties en danspasjes, maar op haar YouTube-kanaal legt ze in heel korte filmpjes de basis uit. Touwtjespringen is ontzettend goed voor je uithoudingsvermogen en hoewel het natuurlijk om het springen gaat, gebruik je wel degelijk ook je schouders en je armen. Dus af en toe touwtjespringen is een hartstikke mooie aanvulling of je wandelingen. 

Lauren Jumps

NateBowerFitness

Boksen is een harde sport, maar alleen daarmee doen we het tekort. Het vergt concentratie, kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit. Nate Bower heeft de best bekeken boks-work-out-video op YouTube en neemt je in een halfuur mee langs al deze aspecten van de sport. Vooral de explosiviteit van de bewegingen is een goede tegenhanger van de gemoedelijkheid en rust die wandelen voor veel van ons met zich meebrengt. 

NateBowerFitness
Thuissporten Doe Je Met Deze Youtube Hits: Boksen fitness
Bekijk de best bekeken boks-work-out-video op Youtube. (Foto: © Pixabay)

Growingannanas

Het YouTube-kanaal ‘growingannanas’ van de Duitse Anna Engelschall biedt allerlei soorten oefeningen voor thuis, van rekken en strekken tot HIIT, maar óók zogeheten Tabatatraining. Tabata is een type intervaltraining waarbij je zelf de intensiteit van de training kunt bepalen, vernoemd naar de Japanse onderzoeker Izumi Tabata. Hij zocht een methode om in heel korte tijd toch een complete work-out te kunnen hebben. 

Thuissporten Doe Je Met Deze Youtube Hits: Workout thuis
Probeer de Tabatatraining van Growingannanas. (Foto: © Shutterstock)

Volgens het oorspronkelijke idee bestaat de hele training uit vier minuten, waarin je telkens twintig seconden een oefening doet en vervolgens tien seconden rust. Ideaal voor als je in korte tijd toch alles even onder handen wil nemen! ‘Growingannanas’ geeft wel enigszins haar eigen draai aan het Tabata-principe: ze hanteert wel het twintig seconden bewegen en tien seconden rust-ritme, maar haar video’s duren langer dan vier minuten. Het voordeel voor de thuissporter: je kunt gewoon stoppen wanneer je wil! 

Growingannanas

Extra tip: thuis wandelen

Thuisblijven, maar tóch wandelen? Dat kan ook! Op het YouTube-kanaal van Lucy Wyndham-Read vind je (onder andere) video’s waarin je haar door verschillende mooie steden ziet lopen en waarin de omgeving in beeld wordt gebracht. Terwijl je thuis op je plaats ‘staat’ te wandelen, waan je je dus eigenlijk in Londen, Brugge of Wenen. 

Lucy Wyndham-Read
Thuissporten Doe Je Met Deze Youtube Hits: Thuis wandelen
Bekijk het Youtube-kanaal van Lucy Wyndham-Read en wandel thuis. (Foto: © Pixabay)