Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Zo maak je écht contact tijdens je wandeling

Soms heb je iemand lang niet gezien, of wil je graag een keer goed bijpraten met iemand waarmee je een band hebt. Ga dan wandelen! Wist je dat écht contact gelukkiger en gezonder maakt?

Lowres Gettyimages 1135347794

Waarom het tijdens een wandeling wél lukt een goed gesprek te voeren

Een goed gesprek voeren kan heel goed in de buitenlucht, zegt sociaal psycholoog Christine Webb. "Als je elkaar niet hoeft aan te kijken, ben je eerder open en eerlijk over wat je bezighoudt. Wandelen zet mensen automatisch in een niet-confronterende, samenwerkende houding."

Wandelen tijdens de feestdagen

Voor veel mensen staan de feestdagen gelijk aan samenzijn en gezelligheid. Dit is hét moment voor een mooie kerstwandeling, inclusief een goed gesprek. Wil je het zelf proberen? We geven je 3 tips om de verdieping op te zoeken met een partner, familielid of vriend.

Tips voor een goed gesprek

1. Verdiep je echt in de ander

Vraag eens verder dan alleen “hoe gaat het?”. Bijvoorbeeld met de vraag: “Op welk moment was je het meest trots afgelopen week?” Dan heb je meteen een onderwerp om de diepte mee in te gaan.

2. Vertel concrete dingen en vraag er ook naar

Het is makkelijk om in algemeenheden te blijven hangen als je met iemand praat. “Ja, werk gaat goed. Thuis ook. Ik mag niet klagen.” Het zegt allemaal niet zoveel. Vertel of vraag de ander iets specifieks. “Waar verwonder je je de laatste tijd over? Waar erger jij je aan?” Daarmee geef je jezelf en je gesprekspartner de kans om het echt ergens over te hebben en een diepgaander gesprek te voeren.

3. Deel iets over jezelf

Vertel iets persoonlijks dat op dit moment in je leven speelt, misschien wel iets waarmee je worstelt. Het is een gegeven dat mensen die zien dat een ander iets durft te delen zichzelf ook sneller blootgeven

Profiteer Van Voordelen Op Je Zorgverzekering Kwbn

Dé zorgverzekering voor wandelaars

Profiteer als Wandel.nl lezer van voordelen op je zorgverzekering van Zilveren Kruis

Meer informatie

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Zilveren Kruis. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.