Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Een goed gesprek voeren? Ga wandelen!

Soms heb je iemand lang niet gezien, of wil je graag een keer goed bijpraten met iemand waarmee je een band hebt. Maar hoe doe je dat? Met de juiste aanpak kom je tot écht contact. En dat maakt gelukkiger en dus gezonder. Samen met Zilveren Kruis geven we jou 3 tips om écht contact te maken. En je kunt als lezer van wandel.nl profiteren van aantrekkelijke korting op een zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Lowres Gettyimages 1135347794

Waarom het tijdens een wandeling wél lukt een goed gesprek te voeren

Een goed gesprek voeren kan heel goed in de buitenlucht, zegt sociaal psycholoog Christine Webb. ‘Als je elkaar niet hoeft aan te kijken, ben je eerder open en eerlijk over wat je bezighoudt. Wandelen zet mensen automatisch in een niet-confronterende, samenwerkende houding.’ 

Wandelen tijdens de feestdagen

Voor veel mensen staan de feestdagen gelijk aan samenzijn en gezelligheid. Tegelijkertijd ziet kerst er door de coronamaatregelen dit jaar anders uit. Misschien is dit dus wel hét moment voor een mooie kerstwandeling, inclusief een goed gesprek. Wil je het zelf proberen? We geven je 3 tips om de verdieping op te zoeken met een partner, familielid of vriend.

3 tips voor een goed gesprek

1. Verdiep je echt in de ander

Vraag eens verder dan alleen “hoe gaat het?”. Bijvoorbeeld met de vraag: “Op welk moment was je het meest trots afgelopen week?” Dan heb je meteen een onderwerp om de diepte mee in te gaan.

2. Vertel concrete dingen en vraag er ook naar

Het is makkelijk om in algemeenheden te blijven hangen als je met iemand praat. “Ja, werk gaat goed. Thuis ook. Ik mag niet klagen.” Het zegt allemaal niet zoveel. Vertel of vraag de ander iets specifieks. “Waar verwonder je je de laatste tijd over? Waar erger jij je aan?” Daarmee geef je jezelf en je gesprekspartner de kans om het echt ergens over te hebben en een diepgaander gesprek te voeren.

3. Deel iets over jezelf

Vertel iets persoonlijks dat op dit moment in je leven speelt, misschien wel iets waarmee je worstelt. Het is een gegeven dat mensen die zien dat een ander iets durft te delen zichzelf ook sneller blootgeven.

Ook tijdens de huidige lockdown kunnen we gelukkig nog lekker naar buiten om te wandelen. Dit mag met maximaal één ander persoon buiten jouw huishouden (op 1,5 meter). Houd hier rekening mee als je op pad gaat. 

Logo Zilveren kruis en Wandel.nl

Ps. Heb jij al nagedacht over je zorgverzekering van volgend jaar? Je hebt nog tot 31 december de tijd.

We begrijpen heel goed dat het kiezen van de juiste verzekering niet makkelijk is. Daarom helpen we je graag op weg. Als wandelfan kun jij je collectief verzekeren via Zilveren Kruis. Dat geeft jou veel voordelen.

Met onze hulp kies jij de zorgverzekering die bij jou past.

Kies een basisverzekering en vul deze naar eigen wens aan. Je krijgt korting en het gratis extra sportpakket. Hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn, bepaal je natuurlijk zelf. Maar altijd met de extra’s van de KWBN en Zilveren Kruis bij een collectieve aanvullende verzekering.

  • Je ontvangt zonder extra kosten het pakket Extra Aanvullend Sport bij een aanvullende verzekering, met extra’s zoals sportmassage of een sport- of koelbrace.
  • Sta je op de wachtlijst voor een belangrijke medische behandeling? Of heb je vragen over je diagnose of behandeling? De Zorgcoach geeft je advies.
  • Jouw vergoeding binnen 3 werkdagen uitbetaald. Declareer je zorgkosten eenvoudig en snel via Mijn Zilveren Kruis of de app.

Zo ben je verzekerd van de zorg die jij nodig hebt. Want ook een goede verzekering telt mee als het gaat om jouw gezondheid.

Bekijk snel jouw aanbod en voordeel op www.zk.nl/kwbn. 2137 andere wandelaars gingen je al voor. En als klap op de vuurpijl win je misschien ook nog een paar STOX Energy Socks met onze actie.