Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Wat anders drinken dan water? Dit zijn de trends

Neem jij standaard een thermosfles met koffie of thee en een flesje water mee tijdens je wandeling? Misschien wil je dan wel een keer wat anders! Spice it up met deze leuke drinktrends.

vrouw en meisje proosten met waterdrinkfles.
(Foto's: © Shutterstock)

Waterdrop

Drink meer water op een duurzame manier. Dat is waar Waterdrop voor staat. Door een cube toe te voegen aan 400-600 ml water, krijgt je water een subtiel smaakje. Voor de cubes worden alleen natuurlijke fruit- en plantenextracten gebruikt. Zo verander je je water in een verfrissend drankje zonder suiker, maar met veel smaak en vitaminen. De cubes zijn los verkrijgbaar (enkele smaken zijn ook bij de Albert Heijn verkrijgbaar) of in een set met een RVS of glazen drinkfles.

Aqua gems

De werking van edelstenen wordt door veel mensen gewaardeerd. Dat je ze ook in je drinkfles kan doen is niet bij iedereen bekend. “Wij verkopen speciale drinkflessen met een unit om de aqua gems in te doen of een buisje steentjes die je in een karaf plaatst.” Marijke Tijdink is werkzaam bij Ruben Robijn en ziet dat de interesse in edelstenen en hun werking een vlucht heeft genomen. “De energie van de stenen wordt in het water opgenomen en geeft het water een milde tot sterke werking. Uiteraard zijn niet alle stenen geschikt, dus houd het wel bij de beschikbare sets. Zo heb je stenensets beschikbaar in de thema’s detox, mind & focus en vitaliteit.”

glas water met edelstenen.
de tuit van de Air Up drinkfles.
Air up. (Foto: © Martin of Sweden, Shutterstock)

Air up

Een enorme trend onder de schoolgaande jeugd, maar ook wandelaars kunnen dit zeker waarderen. Air up houdt je eigenlijk een beetje voor de gek. Door een geur af te geven tijdens het drinken registreren je hersenen dit als een smaakje. Drink dus met smaak en krijg geen calorieën en toegevoegde stoffen binnen. Air up is een speciale drinkfles, waar je een pod in de drinktuut plaatst, die de geur naar keuze afgeeft.

Gefermenteerde drankjes

We zijn ons meer en meer bewust van onze gezondheid en het belang van het voeden van ons lichaam met kwalitatief hoogwaardige producten. Gefermenteerde dranken hebben het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. Uit onderzoek blijkt dat gefermenteerde drankjes de darmgezondheid en de diversiteit van je microbioom een flinke boost kunnen geven. Naast Kombucha gaat het bij deze trend ook om waterkefir (helpt het immuunsysteem en bevordert de spijsvertering) en de Mexicaanse frisdrank Tepache (duurzaam alternatief van Kombucha).
Let bij de aanschaf wel op dat je de gezonde varianten zonder suiker en toevoegingen kiest!

(Bron: https://hospitalityinsights.ehl.edu/drink-trends)

gefermenteerde drankjes
fruit in water.

Fruitwater

Geen nieuwe trend, maar wel altijd lekker is een fles water waar je in een apart unit naar eigen keuze fruit en kruiden kunt plaatsen. Partjes aardbei, frambozen, munt, sinaasappel, gember, een takje rozemarijn of een stokje kaneel: je kunt jouw water zo lekker maken als je zelf wilt. Vind je de smaak van enkel fruit iets te subtiel? Voeg er dan een paar drupjes aanmaaklimonade naar keuze aan toe.

Heb jij nog tips?

Heb jij ervaring met deze drinktrends en wil je ze met ons delen? Of heb je meer leuke drinktips voor tijdens het wandelen? Mail ons dan op redactie@wandel.nl. Wellicht kunnen we je tip meenemen in dit artikel of anders een volgende keer.