Het Gouds Wandelweekend

zaterdag 29 juni t/m zondag 30 juni 2019

Omschrijving

Startbureau sluit om 18:00

Start: clubgebouw Vires et Celeritas

Calslaan 91, 2804 RT
GOUDA

Organisatie
Wandelsportvereniging Door Eendracht Sterk
www.wsvdes.nl
info@wsvdes.nl
0172-437352

Afstanden & starttijden

 • 50km 7:00-8:00 uur
 • 40km 7:00-9:00 uur
 • 30km 8:00-10:00 uur
 • 20km 9:00-11:00 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus
 • Trein Het startbureau is bereikbaar per trein

Voorzieningen

 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Verhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied

Beloningen

  Opmerkingen

  Op zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseert WSV DES opnieuw het Goudse wandelweekend. Er kan twee dagen gewandeld worden op afstanden van 20, 30, 40 en 50 kilometer. Een goede laatste voorbereiding op een vierdaagse. De routes zijn elke dag hetzelfde.

  Dit jaar gaat de wandeling naar de oostkant van Gouda. Alle afstanden gaan eerst naar de Reeuwijkse plassen. Na een rondje om de Elfhoevenplas komen de lopers in het recreatiegebied Goudse Hout. Daar zijn in het klein de verschillende soorten landschap uit de streek aangelegd. Door de groene rand van de wijk Goverwelle en over de dijk kom je bij de eerste rust in cafe ‘Over de brug’ in Haastrecht.

  Daarna vindt na het park Bisdom van Vliet op het Boezemmolenpad de splitsing plaats tussen de 20 kilometerlopers en de rest. De 20 kilometerroute gaat linksaf met en dan over het jaagpad langs de Hollandse IJssel terug naar Gouda.

  Landelijke paden

  De andere afstanden lopen door over het Boezemmolenpad tot de thuisbasis van de Polsstokverspringclub. Vlak daarna gaat het over een mooi pad door de weilanden naar Haastrecht, waar bij café Goejanverwelle de tweede rust is. De 30 kilometerlopers gaan verder over de Steinse Tiendweg terug naar Haastrecht. Dit landelijke pad heeft veel hekken, maar dat is geen hindernis: ze zijn allemaal gemakkelijk te openen en sluiten.

  De 40 en 50 kilometerlopers vervolgen na de rust hun weg over de Oostkade. Aan het eind daarvan maken de 50 kilometerlopers hun extra kilometers in de richting van Driebruggen en over de dijk langs de Enkele Wiericke, met onderweg nog een rustmogelijkheid.
  Terug bij de Oostkade ga je met de 40 kilometerlopers over de lange Ruige Weide naar Oudewater. Daar is het tijd voor een van de gezellige terrasjes.
  Langs de Hollandse IJssel komen de routes daarna weer in Hekendorp en, net als de 30 kilometerlopers, ga je dan naar de Steinse Tiendweg. Bij kaasboerderij ‘De Twee Hoeven’ is weer een rustgelegenheid (zondag gesloten) en anderhalve kilometer later bij café ‘Over de brug’ opnieuw. Vanaf dat punt gaan alle afstanden weer over het jaagpad langs de Hollandse IJssel en door Gouda terug naar de finish.


  In de Wandel.nl webshop

  € 6,95
  Ledenprijs € 5,00
  € 4,95
  Ledenprijs € 3,95