Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandelaar des Vaderlands: hoe blijft de natuur toegankelijk?

Misschien heb je het al gehoord: er loopt nu ook een Wandelaar des Vaderlands rond. Mediaverslaggever en wandelfanaat Lana Witte-de Wit draagt vanaf februari 2024 de eretitel. Bekijk nu haar eerste video waarin ze op pad gaat met natuurgids Harry op de Hoge Veluwe. De vraag die centraal staat: “Vind jij het erg om entreegeld te betalen om te kunnen wandelen in de natuur?” Op YouTube kun je in de comments meepraten!

Wandelaar des Vaderlands: hoe blijft de natuur toegankelijk?
De Wandelaar des Vaderlands met natuurgids Harry op de Hoge Veluwe. Bekijk hieronder de video!

Komt de video hierboven niet in beeld? Accepteer dan de cookies op onze website of klik hier om de video op YouTube te bekijken.

Nieuwe titel

Koninklijke Wandelbond Nederland heeft deze maand de allereerste Wandelaar des Vaderlands benoemd. Mediaverslaggever en wandelliefhebber Lana Witte-de Wit draagt de eretitel met trots: “Samen willen wij zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen. Wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, het houdt je zowel fysiek als mentaal fit. Het is ook een laagdrempelige, goedkope vrijetijdsbesteding die je laat genieten van de prachtige plekken die ons land te bieden heeft.”

Lees hier het persbericht

Heb jij een tip voor de Wandelaar des Vaderlands?

Hierboven zie je de allereerste video in de maandelijkse serie ‘Wandel.nl presenteert: Wandelaar des Vaderlands’, te volgen in onze Wandel.nl-nieuwsbrief en op YouTube. In de serie komen thema’s aan bod zoals de toegankelijkheid van de natuurpaden, wandelen met een beperking, regeldruk bij wandeltochten en wandelergernissen. Wandelaars worden gevraagd naar hun mening en daarnaast staat in elke video een wandelverhaal centraal. Heb je ideeën voor een volgende video? Neem dan contact op met de Wandelaar des Vaderlands via redactie@wandel.nl.

Schrijf je hier in voor de Wandel.nl-nieuwsbrief