Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Molen bij Abcoude
Molen bij Abcoude

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. Wellicht zijn een van deze vijf wandelroutes iets voor jou, ze zijn stuk voor stuk genomineerd voor de mooiste wandelroute van 2023!

Zoek een wandelroute bij jou in de buurt

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Natuurlijk kan je jezelf na afloop ook trakteren op een feestelijk menu mét ingrediënten die je zelf kunt plukken tijdens je wandeling. Bekijk het menu via onderstaande knop.

Bekijk het feestelijke menu
Thermosfles

Tip 3: Maak van je verjaardagswandeling een knoppenwandeling

In februari zien de meeste bomen en struiken er nog kaal uit. Maar niets is minder waar, als je iets dichterbij gaat kijken ontdek je een hoop knoppen. De lente staat namelijk voor de deur en er zijn bomen en planten die zich langzaam al aan het ontluiken zijn. Je kunt ook een takje met knoppen mee naar huis nemen om op water te zetten. Door de warmere temperaturen binnen ontpoppen de knoppen eerder en kan jij alvast genieten van een beetje voorjaar in huis. Knoppen die je tegen kunt komen tijdens je wandeling zijn die van de hazelaar, els en de bekende katjes van de treurwilg. Ook kom je hier en daar al groene sprieten tegen van het lente klokje.

/verjaardagswandeling-grutto

Tip 4: Ga opzoek naar de grutto of spot eekhoorntjes

Al besloten waar je wilt gaan wandelen? Bij een wandeling langs ondiepe plassen of drassige weilanden heb je kans om de Grutto tegen te komen. Deze kenmerkende vogel land in februari na een lange reis vanuit Zuid-Afrika weer in Nederland. Strek jij je benen liever in het bos? Dan is de kans om eekhoorntjes tegen te komen extra groot. Het is namelijk paartijd voor deze beestjes, het mannetje achtervolgt dan het vrouwtje. En omdat de bladeren nog niet aan de bomen hangen kun je ze extra goed zien.

In deze gebieden kun je onze Nationale Vogel (de grutto) zien

Tip 5: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal interessante tv-programma’s voor je klaarstaan zodat jij nog even kunt nagenieten van je wandeling, van natuurseries tot pelgrimeren. Allemaal gratis terug te kijken via NPO Start.

Bekijk de tv-programma's
Voetjes omhoog voor de tv